Beschrijving van de holes

3 holes naast de Terp

Deze holes liggen in tegenstelling tot de holes op de Terp soms wel op -5,40 meter beneden NAP en onder het maaiveld van de naast gelegen akkers.

Hole 1

De eerste hole ligt rechts van de driving range en naast een putting green. Vanaf de tee zien we rechts een met een zandoever omgeven waterpartij en voor ons op ongeveer 210 meter een mount van ca. 1 meter hoog met een bunker waarachter op 261 meter de green van hole 1 is. Links van deze mount ligt een andere bunker. Om te beginnen lijkt dit een niet erg moeilijke hole par 4, maar clubkeuze en daarmee de plek waar vandaan de 2e slag gespeeld moet gaan worden is van belang.

Hole 2

Via een dijklichaam lopen we van hole 1 naar de par 5 van 479 meter. Links van de hole ligt tot aan de green een soort "waste ground". Vanaf de tee box zijn een tweetal bunkers te zien, die daar zeer strategisch liggen. Zij dwingen de speler tot een slag over de rechter bunker of er voor. De volgende slag loopt over een relatief smalle fairway met aan weerszijden zand en waste grounds.  Een tweede slag op links geeft de beste uitgangspositie voor de derde slag naar een verhoogde green, die rechts voor wordt bewaakte door een diepe pot bunker. Deze lange par 5 is niet gemakkelijk omdat het een lange en relatief smalle hole is met veel hindernissen, waaruit doorgaans gewoon gespeeld mag worden met de club op de grond.

Hole 3

Volgen we het pad naar de tee van hole 3 een par 4 van 404 meter dan zien we voor ons een mooie lange par 4 liggen. Links langs de hole loopt een zgn. eco-zone waar de rugstreeppad zich thuis moet gaan voelen. Mede door de wat hoger gelegen green is het geen makkelijke hole. Voor menig speler is de green daardoor niet in twee slagen haalbaar.

 

 

 

 

6 holes op de Terp

De holes op de Terp kennen een hoogste punt van 17 meter boven NAP. Het verschil met de lager liggende holes bedraagt daarmee ruim 22 meter.

 

Hole 4 

Het pad naar hole 4 wordt links begrensd door een natuurgebied met poelen voor de rugstreeppad en rechts is een waterpartij. We steken een fietspad over en gaan nu geleidelijk omhoog naar de tees van hole 4, een par 3 van 166 meter. Hier zijn de tees van verschillende afslaghoogte en lengte. Men moet over de vijver spelen om direct op de green van hole 3 te komen. Deze green ligt direct aan een 'natuurlijke' oever. Via de fairway is ook te spelen maar dit kost zeker een extra slag. Een moeilijke hole maar zeer uitdagend. 

 

 

 

 

Hole 5

Nu gaan we geleidelijk omhoog naar de afslag van hole 5 boven op de Terp. Dit is een par 4 van 289 meter met een green die op de rand van de Terp ligt tussen meerdere heuvels. Niet erg moeilijk maar we moeten wel rekening houden met de wind. Inmiddels zijn we het verharde werkpad gepasseerd voor de greenkeepers en het zgn. laarzen(onverharde)pad  welke geheel rond de Terp loopt. Dit pad is een wandelpad met banken voor mensen die kunnen genieten van de vergezichten en uitzichten over ons prachtige woon- en werkgebied. Er is een ruime afscheiding tussen de golfbaan en het wandelpad door een omheining. Wandelaars hoeven niet bang te zijn voor golfballen. Achter deze omheining grazen schapen en lopen de wandelaars. (Honden moeten aangelijnd worden).

Hole 6

Na de green van hole 5 is het een eindje lopen naar de tee van hole 6. Deze hole is een par 4  van slechts 274 meter en loopt van de ene hoek van de Terp naar de andere hoek van de Terp. Waarschijnlijk is deze hole niet moeilijk maar wederom rustig en nauwkeurig spelen. We spelen hier tussen een aantal kleine heuvels door en hebben een prachtig uitzicht op Emmeloord.

 

 

 

 

 

Hole 7

De volgende afslag van hole 7 ligt op de rand van de Terp. Deze hole 7 is weer een par 4 van maar liefst 365 meter. Nu bevinden we ons in de “bergen” van Emmeloord en kunnen de green vanaf de afslag niet zien. Hier hebben we de wind vaak in de rug.

 

 

 

 

Hole 8

De afslagen/tees van hole 8 liggen verhoogd in het gebied. Deze hole 8, een par 4 van  331 meter, is voor wat hogere handicappers een redelijk moeilijke. Ook is de green van deze hole niet te zien, maar lage handicappers kunnen proberen de fairway af te snijden door over een grote zandvlakte te spelen. Deze afstand is wel 200 meter!. De fairway met een scherpe dogleg naar links loopt langs het hoogste punt van de Noordoostpolder. De green van deze hole ligt ingesloten tussen veel bunkers.

 

 

 

 

Hole 9

Nu op naar hole 9 de voorlopig laatste hole van deze ronde. Dit is een par 5 van 465 meter. Deze fairway gaat in meerdere etappes door een smalle doorgang met een dogleg rechts naar beneden. Links van de green is water en we hebben een mooi uitzicht op het clubhuis. De green ligt naast de afslag van hole 1 van onze par 3 baan. Als we hole 9 gespeeld hebben gaan we via een verhard pad weer naar hole 1 of hebben een sanitaire stop in ons clubhuis of …….

 

 

 

Naar boven

Clubnieuws

10-05-2018

Let op teken

Lees meer...

07-05-2018

WECO past wat regels aan voor Zomeravondcompetitie 2018

Lees meer...

07-05-2018

Wijzigingen data verschillende Clubkampioenschappen

Lees meer...

07-05-2018

Heren 1 27 holes weer kampioen

Lees meer...

27-04-2018

Sluitingstijd clubhuis

Lees meer...

13-04-2018

J.P. vd Bent Stichting

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« Mei 2018 »
M D W D V Z Z
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 

Ogenblik a.u.b. ...