Nieuws

Alle leden: In memoriam Popko de Jonge
   (27-11-2018)

Gisteren bereikte ons het droeve bericht dat Popko de Jonge op 80 jarige leeftijd is overleden. Enkele weken geleden kreeg hij te horen dat hij alvleesklierkanker met uitzaaiingen naar de longen had en dat er niets meer aan te doen was.
Velen van onze club kenden Popko. Hij was door de jaren heen heel actief in onze gemeenschap. Hij was altijd heel belangstellend en heel begaan. Je deed nooit tevergeefs een beroep op hem. Je zag hem geregeld op de golfbaan en hij was een zeer geregelde deelnemer aan de herendagwedstrijden. Ook de wedstrijden voor de senioren konden op zijn deelname rekenen. Hij was zelfs een van de initiatiefnemers van de seniorencompetitie.

Zes weken geleden liep hij nog mee op de herendagwedstrijd en nu moeten we al afscheid nemen van deze aimabele en zeer gewaardeerde golfvriend. 

Voorafgaande aan de herendagwedstrijd is er op gepaste wijze een korte herdenkingsplechtigheid gehouden ter nagedachtenis aan Popko.
Namens alle aanwezigen is er een condoleancekaart verstuurd aan zijn vrouw Akke en het gezin.

(Terug naar boven)


Alle leden: Geschiedenis Casteleijnsweg 6
   (26-11-2018)

In het Boerderijenboek van de Noordoostpolder staat hetvolgende interessante artikel over de plaats waar zich nu onze golfbaan bevindt. Klik hiervoor hier.

(Terug naar boven)


Alle leden: In memoriam Lucia van der Kallen
   (17-11-2018)

Begin deze week bereikte ons het bericht dat Lucia van der Kallen is overleden.

Lucia was bij de oprichting van de golfclub de eerste secretaris.

Ook was zij een zeer gewaardeerde kracht als vaste vrijwilliger in het clubhuis.

 

Wij wensen de familie sterkte om dit verlies te dragen.

 

(Terug naar boven)


Alle leden: Overall winnaar business competitie
   (16-11-2018)

Afgelopen donderdag was de laatste wedstrijd in 2018 van de business club competitie - bijna 60 deelnemers. Overall winnaar werd Harjan van der Kamp van Socium Verzekeringen.

(Terug naar boven)


Alle leden: Prima Vriendendag 2018
   (07-11-2018)

De herendagcommissie organiseerde dit jaar weer een vriendendag, op 6 november.

Met geweldig weer, grote deelname en een een heerlijk (stamppotbuffet, was het een zeer geslaagde dag.

Kijk in het menu fotoalbums voor een impressie.

(Terug naar boven)


Alle leden: Jeugd commissie wint Commissie Cup
   (04-11-2018)

Commisiecup 2018

 

De eerste koude dag na de hete zomer een schril contrast met de 2017 editie maar de zon was samen met de snijdende wind aanwezig.

Zoals normaal stonden alle commissieleden weer als jonge lamme te trappelen tot ze de wei in mochten maar gelukkig kreeg onze voorzitter ze toch nog aan het luisteren naar zijn dankwoord wat geheel op zijn plaats was .

De eerste vraagtekens zagen we al boven de hoofden na het bestuderen van de scorekaart omdat de wedstrijd over zowel grote als kleine baan werd gespeeld vielen de aantal slagen die sommige meekregen wat tegen.

Na het afslaan van de eerste ballen was het leed van het aantal slagen wat iedereen mee kreeg weer geleden want er werden door deze kanjers natuurlijk slechts goede afslagen geproduceerd (een enkele na gelaten natuurlijk) .

 

Toen iedereen de barre tocht op de keurig gerenoveerde baan had overwonnen bleek de wind toch wat sterker dan verwacht en leken de scores nog niet op niveau van wat een ieder gewend was maar niet getreurd we hadden een paar consumptiemunten gekregen en iedereen kon aansterken en opladen voor de kleine baan waar de slagen iets meer in het voordeel zouden zijn.

En niks bleek minder waar want onder het genot van de nog steeds aanwezig wind en zon en een hoop gezelligheid in de baan, bleek een ieder zijn spel er weer aardig op vooruit te zijn gegaan en kwamen er weer de gewende scores binnen hier 20 punten daar 19 punten echt als of het niks was.

 

Al met al werd de topvorm in het clubhuis weer doorgetrokken en kon je zien dat onder leiding van Ruud en Iris hier alles wel goed viel waar op de baan de hole niet altijd gevonden werd was het hier natuurlijk geen probleem de ene warme chocomelk na de andere vielen.

 

Uiteraard werd er na de ronde alweer druk gerekend wat ongeveer de plek was waar je eigen commissie was geëindigd het bleef vreemd genoeg heel stil bij de WECO die natuurlijk normaal altijd hun mannetje staan in het mentale spel  na de wedstrijd (achteraf werd duidelijk wat er aan de hand was)

Uiteindelijk was het die dekselse Greet Geerts die weer de hoogste score had binnengehaald voor wel te verstaan 2 commissies.

 

Ongemeend spannend was het en de top 3 deze werd slechts gescheiden door 2 punten maar zonder de captain Sacha  werd de jeugdcommissie de cupfighter deze dag de beker werd met een hoop gejuich ontvangen.

Waar na het heerlijke buffet van Slump genuttigd kon worden al met al weer een geslaagde dag.

 

1ste plaats Jeugd com 91 punten

2de plaats Baan + handicart 90 punten

3de plaats Bestuur 89 punten

(Terug naar boven)


Alle leden: Algemene ledenvergadering
   (29-10-2018)

Om alvast in de agenda te zetten:

 

Algemene ledenvergadering:

     Woensdag 21 november

     Inloop 19:00 uur, aanvang vergadering 19:30 uur.

 

 

(Terug naar boven)


Alle leden: In memorian Anton van Vilsteren
   (09-10-2018)

In memoriam Anton van Vilsteren.

Afgelopen dagen bereikte ons het droeve bericht dat op vrijdag 5 oktober 2018 is overleden Anton van Vilsteren op de leeftijd van 64 jaar. Anton was nog niet zo lang lid van Golfclub Emmeloord. Vanaf medio 2017 was hij een regelmatig deelnemer aan onze Herendagwedstrijden. Na enkele jaren geleden de boerderij te hebben verkocht, werd hij weer actief voor de P.U.M. voor projecten in ontwikkelingslanden. Helaas is hij op de laatste reis naar Bangladesh ziek geworden (malaria) en in coma geraakt. Na meer dan een maand in coma te hebben gelegen is hij bij terugkomst in Nederland in het ziekenhuis in Leeuwarden rustig ingeslapen.

Op de Herendag is voorafgaande aan de wedstrijd op gepaste wijze aandacht geschonken aan het leven en sterven van Anton. Namens alle aanwezige heren is een condoleance kaart verstuurd, waarin Corrie en haar gezin heel veel sterkte wordt gewenst voor de komende tijd.

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Naar boven

Clubnieuws

27-11-2018

In memoriam Popko de Jonge

Lees meer...

26-11-2018

Geschiedenis Casteleijnsweg 6

Lees meer...

17-11-2018

In memoriam Lucia van der Kallen

Lees meer...

16-11-2018

Overall winnaar business competitie

Lees meer...

07-11-2018

Prima Vriendendag 2018

Lees meer...

04-11-2018

Jeugd commissie wint Commissie Cup

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« December 2018 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
 

Ogenblik a.u.b. ...