Nieuws

Alle leden: In memorian Anton van Vilsteren
   (09-10-2018)

In memoriam Anton van Vilsteren.

Afgelopen dagen bereikte ons het droeve bericht dat op vrijdag 5 oktober 2018 is overleden Anton van Vilsteren op de leeftijd van 64 jaar. Anton was nog niet zo lang lid van Golfclub Emmeloord. Vanaf medio 2017 was hij een regelmatig deelnemer aan onze Herendagwedstrijden. Na enkele jaren geleden de boerderij te hebben verkocht, werd hij weer actief voor de P.U.M. voor projecten in ontwikkelingslanden. Helaas is hij op de laatste reis naar Bangladesh ziek geworden (malaria) en in coma geraakt. Na meer dan een maand in coma te hebben gelegen is hij bij terugkomst in Nederland in het ziekenhuis in Leeuwarden rustig ingeslapen.

Op de Herendag is voorafgaande aan de wedstrijd op gepaste wijze aandacht geschonken aan het leven en sterven van Anton. Namens alle aanwezige heren is een condoleance kaart verstuurd, waarin Corrie en haar gezin heel veel sterkte wordt gewenst voor de komende tijd.

(Terug naar boven)


Alle leden: Regeling met golfclub St. Nyk
   (03-10-2018)

Beste leden van golfclub Emmeloord,

 

Tijdens het opknappen van de baan mochten we gebruik maken van het aanbod van golfclub St. Nyk om gedurende de renovatie daar 18 holes te spelen tegen 9 holes tarief.

Velen van u hebben daar gebruik van gemaakt.

Omdat onze eigen baan inmiddels weer helemaal te bespelen is, hebben we in overleg met de manager van St. Nyk besloten de regeling eind deze week te beëindigen.

Mensen die al een boeking hebben gedaan, krijgen nog de korting.

 

Jack Matijsen, secretaris

(Terug naar boven)


Alle leden: Verslag clubkampioenschappen Match- en Strokeplay
   (01-10-2018)

Op zaterdag 29 september werden de clubkampioenschappen strokeplay gespeeld. Ondanks dat de fairways nog aan het herstellen zijn van het grote onderhoud had de weco toch de keuze gemaakt om gewoon op de grote baan te spelen. In tegenstelling tot de fairways lagen de greens er super bij. Voor de meeste was dit best even wennen, maar alle complimenten voor de greenkeepers.

De wedstrijd ging over 18 holes, de dames speelden van geel en hadden 7 deelneemsters. De heren speelden van wit en hadden 22 deelnemers. Dit is een mooie opkomst voor de clubkampioenschappen strokeplay.

Bij de dames nam Linda de Rijke vroeg de voorsprong, halverwege kwam Alinka Spijkers terug en nam op een gegeven moment zelf de leiding. Linda wist zich goed te herpakken en met een aantal mooie parren nam ze de leiding weer terug en stond deze niet meer af. Alinka werd tweede. De strijd om de 3de plaats ging tussen Anne-Marie van Fraeyehove, Jeanne van de Avoird, Carla Busbroek, Sacha Werkman en Adrie Wijgerde. Deze strijd werd gewonnen door Carla Busbroek. Adie Wijgerde haalde de 4 plaats en was ook winnaar van de beste Netto score. Ze wist 34 stableford te halen.

Bij de heren kon titelverdediger Vincent Rebel i.v.m. zijn werk helaas niet meedoen. De titel was dus vacant. Dat strokeplay een frustrerend spel kan zijn liet Ronald Spijkers zien hij begon op hole 1 al met een 8 en was eigenlijk meteen klaar. Ook Otto Schermers, Feiko Stevens en Jan van Dorsser maakten grote fouten over de eerst 3 holes en wisten dat ze niet meer voor het kampioenschap aan het strijden waren. Marcel Westerhof en Henk Zelhorst wisten goed te starten en maakte weinig tot geen fouten. Langzaam wist Marcel een voorsprong op Henk op te bouwen. Op hole 17 was zijn voorsprong zo groot dat de 10 die hij maakte op hole 18 geen invloed meer had op de einduitslag. Marcel is de terecht clubkampioen, Henk Zelhorst had na zijn overwinning in bij de senioren nu een mooie tweede plaats te pakken. De derde plaats ging toch enigszins verrassend naar Jan Willem van Veenendaal.

 

In het weekend van 8/9 september werden de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Helaas was de grote baan niet goed en fair te bespelen, dus koos de weco voor de Par 3 baan. De deelname was redelijk, er 16 heren, 8 dames en 2 jeugd spelers.

Bij de jeugd was het meteen de finale Arjen Dam won daar van Milan Hansma. Dit was een spannende strijd waar beide jongens zo nu en dan hun holes wonnen. Op Hole 17 was het toch Arjen die de hole won en met 2&1 clubkampioen werd.

Bij de dames was Alinka de grote favoriet. Ze kon deze rol ook waarmaken en won in de finale van Carla Busbroek. Carla had in de halve finale een mooie overwinning op Greet Geerts geboekt. Greet wist zich in de wedstrijd om de plaatsen ¾ goed te herpakken en won daarin van Anne-Marie van Fraeyehove.

Bij de heren was er in de ¼ finale al een verrassing. Jan van Dorsser won van Marcel Westerhof. Jan maakte het Ronald Spijkers in de ½ finale ook lastig, maar hij kon niet voor nog een verrassing zorgen en zou uiteindelijk 4de worden. In de andere ½ finale was het (good old) Henk Zelhorst die Vincent Rebel op hole 19 versloeg. Vincent werdt uiteindelijk 3de.

De finale ging dus tussen Henk en Ronald.  Henk begon meteen met een birdie. Op hoe 5 wist Ronald met een bidie gelijk te komen. De wedstrijd bleef op en neer gaan Maar beide spelers kwamen nooit meer dan 1 up. Op hole 15 maakte Ronald weer gelijk. Op hole 17 lagen beide op de green. Henk mocht eerst putten en miste net zijn put. Ronald miste ook maar net en kreeg de put van Henk. Henk moest nu een put van ±60 cm maken voor een ½. Hij miste en Ronald stond nu 1 up. Op 18 sloeg Ronald zijn mooiste bal van het toernooi. Deze lag 20 cm naast de hole. Henk sloeg zijn bal ook op de green, maar aangekomen bij de green zag Henk het nut er niet van in om Ronald te laten putten en feliciteerde Ronald meteen met zijn overwinning.

 

Voor de spelers en speelsters die de eerste ronde verloren was er nog een verliezersronde. Deze werd bij de dames gewonnen door Sacha Werkman en bij de heren door Barry Dam.

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Alle leden: Clubkampioenschap senioren 2018
   (22-09-2018)

Op zaterdag 22 september 2018 werd het clubkampioenschap voor senioren gehouden.

Er werd dit jaar in 2 categorieën gespeeld: 50+ en 65+        De uitslag:

Dames 50+: 1e Anne-Marie van Fraeijenhove, 2e Jeanne van der Avoird, 3e Marjanne Mensink.

Dames 65+: 1e Kaatje Hegt, 2e Loes van der Linden, 3e Mienta Reket.

Heren 50+: In deze categorie waren er 3 mannen die in een play-off streden om de 2e en 3e plaats.

1e Remmelt Pit, 2e Hans Wijnants, 3e Jack Matijsen, 4e Jan-Willem van Veenendaal.

Heren 65+: Hier was een play-off nodig tussen 2 mannen, voor de 2e en 3e plaats.

1e Henk Zelhorst, 2e Jan Hamersma, 3e Henk van Hooff.

Overall kampioen bij de dames: Anne-Marie van Fraeijenhove en bij de heren Henk Zelhorst.

(Terug naar boven)


Alle leden: Nieuwe website maken, interesse ?
   (17-09-2018)

Wie helpt ons een nieuwe website voor Golfclub Emmeloord te ontwikkelen? 

De golfclub gebruikt op dit moment twee gekoppelde computerprogramma’s: één van Clubwebware voor de website (de schil, alle algemene info, plus een link via MijnGCE naar Proware) en het Proware programma (toegang via MijnGCE). Ondersteuning van het Clubwebware programma houdt 30-4-2019 op.

De ICT-commissie heeft het GCE Bestuur voorgesteld een nieuwe website te (laten) ontwikkelen met een moderne ‘look and feel’, die ‘responsive’ is (d.w.z. zich automatisch aanpast aan het gebruik op PC, tablet en smartphone) en die eenvoudig te voorzien is van nieuwe informatie. 

De nieuwe website moet worden ontwikkeld met programmatuur die tegenwoordig veel wordt gebruikt en daardoor hopelijk toekomst bestendig is. Aanpassingen aan de website kunnen dan later eenvoudig in eigen beheer worden verwezenlijkt. De ICT commissie denkt hierbij aan bijvoorbeeld WordPress.

Uiteraard moeten de ervaringen uit het verleden meegenomen worden bij het maken van de nieuwe website. 

De daadwerkelijke implementatie van de website moet liefst door vrijwilligers worden gedaan, zoals past bij de huidige GCE-clubcultuur. Indien nodig wordt externe ondersteuning gezocht. De uitvoering van de ontwikkeling zal worden begeleid door de ICT-commissie. Een discussienota met eisen en wensen t.a.v. de nieuwe website is beschikbaar voor belangstellenden.

Geïnteresseerde GCE-leden hebben bij voorkeur ervaring met grafisch ontwerp.

Je kunt je melden bij Fred Stuurman,  of Hans Roefs, 

Nagele,16-9-2018

(Terug naar boven)


Alle leden: Enquête toegankelijkheid golfbaan
   (13-09-2018)

Wij zijn Lars, Jeroen, Jurrian en Joost van het Emelwerda College en wij zijn van het technasium.  

Wij zijn bezig met een doelgroepenonderzoek en wij hebben een enquête gemaakt voor dit onderzoek.

Onze vraag is of u de enquête onder de leden van de golfclub wilt verspreiden? 

Hierbij onze link naar de enquête: https://www.survio.com/survey/d/W1G3A6R7V5W2N1X1F

 

alvast bedankt

met vriendelijke groet,

 

Lars Dopmeijer, Jeroen Brandsma, 

Jurrian van Dalen en Joost Koomen

(Terug naar boven)


Alle leden: Donderdag 13 sept inloop fun wedstrijd 1 stok + putter.
   (12-09-2018)

Voorafgaand aan de prijsuitreiking van de Zomeravond competitie zal er een 18 holes PAR 3 Funwedstrijd zijn. 

In deze Funwedstrijd mag je 1 club en een putter meenemen de baan in.

De wedstrijd start om 18.10 uur d.m.v. gunshot. Inlopen kan tot 17.55 uur

Kosten €2,00.

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]

Naar boven

Clubnieuws

23-10-2018

Nieuwsbrief nr 20 is verschenen

Ga naar pagina...

14-10-2018

Renovatienieuwsbrief nr 7, de laatste!

Ga naar pagina...

09-10-2018

In memorian Anton van Vilsteren

Lees meer...

03-10-2018

Regeling met golfclub St. Nyk

Lees meer...

01-10-2018

Verslag clubkampioenschappen Match- en Strokeplay

Lees meer...

22-09-2018

Clubkampioenschap senioren 2018

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« Oktober 2018 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
 

Ogenblik a.u.b. ...