Nieuws

Alle leden: Verslag clubkampioenschappen Match- en Strokeplay
   (01-10-2018)

Op zaterdag 29 september werden de clubkampioenschappen strokeplay gespeeld. Ondanks dat de fairways nog aan het herstellen zijn van het grote onderhoud had de weco toch de keuze gemaakt om gewoon op de grote baan te spelen. In tegenstelling tot de fairways lagen de greens er super bij. Voor de meeste was dit best even wennen, maar alle complimenten voor de greenkeepers.

De wedstrijd ging over 18 holes, de dames speelden van geel en hadden 7 deelneemsters. De heren speelden van wit en hadden 22 deelnemers. Dit is een mooie opkomst voor de clubkampioenschappen strokeplay.

Bij de dames nam Linda de Rijke vroeg de voorsprong, halverwege kwam Alinka Spijkers terug en nam op een gegeven moment zelf de leiding. Linda wist zich goed te herpakken en met een aantal mooie parren nam ze de leiding weer terug en stond deze niet meer af. Alinka werd tweede. De strijd om de 3de plaats ging tussen Anne-Marie van Fraeyehove, Jeanne van de Avoird, Carla Busbroek, Sacha Werkman en Adrie Wijgerde. Deze strijd werd gewonnen door Carla Busbroek. Adie Wijgerde haalde de 4 plaats en was ook winnaar van de beste Netto score. Ze wist 34 stableford te halen.

Bij de heren kon titelverdediger Vincent Rebel i.v.m. zijn werk helaas niet meedoen. De titel was dus vacant. Dat strokeplay een frustrerend spel kan zijn liet Ronald Spijkers zien hij begon op hole 1 al met een 8 en was eigenlijk meteen klaar. Ook Otto Schermers, Feiko Stevens en Jan van Dorsser maakten grote fouten over de eerst 3 holes en wisten dat ze niet meer voor het kampioenschap aan het strijden waren. Marcel Westerhof en Henk Zelhorst wisten goed te starten en maakte weinig tot geen fouten. Langzaam wist Marcel een voorsprong op Henk op te bouwen. Op hole 17 was zijn voorsprong zo groot dat de 10 die hij maakte op hole 18 geen invloed meer had op de einduitslag. Marcel is de terecht clubkampioen, Henk Zelhorst had na zijn overwinning in bij de senioren nu een mooie tweede plaats te pakken. De derde plaats ging toch enigszins verrassend naar Jan Willem van Veenendaal.

 

In het weekend van 8/9 september werden de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Helaas was de grote baan niet goed en fair te bespelen, dus koos de weco voor de Par 3 baan. De deelname was redelijk, er 16 heren, 8 dames en 2 jeugd spelers.

Bij de jeugd was het meteen de finale Arjen Dam won daar van Milan Hansma. Dit was een spannende strijd waar beide jongens zo nu en dan hun holes wonnen. Op Hole 17 was het toch Arjen die de hole won en met 2&1 clubkampioen werd.

Bij de dames was Alinka de grote favoriet. Ze kon deze rol ook waarmaken en won in de finale van Carla Busbroek. Carla had in de halve finale een mooie overwinning op Greet Geerts geboekt. Greet wist zich in de wedstrijd om de plaatsen ¾ goed te herpakken en won daarin van Anne-Marie van Fraeyehove.

Bij de heren was er in de ¼ finale al een verrassing. Jan van Dorsser won van Marcel Westerhof. Jan maakte het Ronald Spijkers in de ½ finale ook lastig, maar hij kon niet voor nog een verrassing zorgen en zou uiteindelijk 4de worden. In de andere ½ finale was het (good old) Henk Zelhorst die Vincent Rebel op hole 19 versloeg. Vincent werdt uiteindelijk 3de.

De finale ging dus tussen Henk en Ronald.  Henk begon meteen met een birdie. Op hoe 5 wist Ronald met een bidie gelijk te komen. De wedstrijd bleef op en neer gaan Maar beide spelers kwamen nooit meer dan 1 up. Op hole 15 maakte Ronald weer gelijk. Op hole 17 lagen beide op de green. Henk mocht eerst putten en miste net zijn put. Ronald miste ook maar net en kreeg de put van Henk. Henk moest nu een put van ±60 cm maken voor een ½. Hij miste en Ronald stond nu 1 up. Op 18 sloeg Ronald zijn mooiste bal van het toernooi. Deze lag 20 cm naast de hole. Henk sloeg zijn bal ook op de green, maar aangekomen bij de green zag Henk het nut er niet van in om Ronald te laten putten en feliciteerde Ronald meteen met zijn overwinning.

 

Voor de spelers en speelsters die de eerste ronde verloren was er nog een verliezersronde. Deze werd bij de dames gewonnen door Sacha Werkman en bij de heren door Barry Dam.

 

Naar boven

Clubnieuws

30-12-2018

reglement matchplay knock-out 2019

Lees meer...

30-12-2018

Inschrijving matchplay knock out 2019 vanaf 2 januari

Lees meer...

22-12-2018

Laatste nieuwsbrief in 2018

Ga naar pagina...

20-12-2018

Samenvatting nieuwe regels 2019

Ga naar pagina...

18-12-2018

Wedstrijdschema 2019 bekend!

Ga naar pagina...

26-11-2018

Geschiedenis Casteleijnsweg 6

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« Februari 2019 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
 

Ogenblik a.u.b. ...