Nieuws

Alle leden: In memoriam Lucia van der Kallen
   (17-11-2018)

Begin deze week bereikte ons het bericht dat Lucia van der Kallen is overleden.

Lucia was bij de oprichting van de golfclub de eerste secretaris.

Ook was zij een zeer gewaardeerde kracht als vaste vrijwilliger in het clubhuis.

 

Wij wensen de familie sterkte om dit verlies te dragen.

 

(Terug naar boven)


Alle leden: Overall winnaar business competitie
   (16-11-2018)

Afgelopen donderdag was de laatste wedstrijd in 2018 van de business club competitie - bijna 60 deelnemers. Overall winnaar werd Harjan van der Kamp van Socium Verzekeringen.

(Terug naar boven)


Alle leden: Prima Vriendendag 2018
   (07-11-2018)

De herendagcommissie organiseerde dit jaar weer een vriendendag, op 6 november.

Met geweldig weer, grote deelname en een een heerlijk (stamppotbuffet, was het een zeer geslaagde dag.

Kijk in het menu fotoalbums voor een impressie.

(Terug naar boven)


Alle leden: Jeugd commissie wint Commissie Cup
   (04-11-2018)

Commisiecup 2018

 

De eerste koude dag na de hete zomer een schril contrast met de 2017 editie maar de zon was samen met de snijdende wind aanwezig.

Zoals normaal stonden alle commissieleden weer als jonge lamme te trappelen tot ze de wei in mochten maar gelukkig kreeg onze voorzitter ze toch nog aan het luisteren naar zijn dankwoord wat geheel op zijn plaats was .

De eerste vraagtekens zagen we al boven de hoofden na het bestuderen van de scorekaart omdat de wedstrijd over zowel grote als kleine baan werd gespeeld vielen de aantal slagen die sommige meekregen wat tegen.

Na het afslaan van de eerste ballen was het leed van het aantal slagen wat iedereen mee kreeg weer geleden want er werden door deze kanjers natuurlijk slechts goede afslagen geproduceerd (een enkele na gelaten natuurlijk) .

 

Toen iedereen de barre tocht op de keurig gerenoveerde baan had overwonnen bleek de wind toch wat sterker dan verwacht en leken de scores nog niet op niveau van wat een ieder gewend was maar niet getreurd we hadden een paar consumptiemunten gekregen en iedereen kon aansterken en opladen voor de kleine baan waar de slagen iets meer in het voordeel zouden zijn.

En niks bleek minder waar want onder het genot van de nog steeds aanwezig wind en zon en een hoop gezelligheid in de baan, bleek een ieder zijn spel er weer aardig op vooruit te zijn gegaan en kwamen er weer de gewende scores binnen hier 20 punten daar 19 punten echt als of het niks was.

 

Al met al werd de topvorm in het clubhuis weer doorgetrokken en kon je zien dat onder leiding van Ruud en Iris hier alles wel goed viel waar op de baan de hole niet altijd gevonden werd was het hier natuurlijk geen probleem de ene warme chocomelk na de andere vielen.

 

Uiteraard werd er na de ronde alweer druk gerekend wat ongeveer de plek was waar je eigen commissie was geëindigd het bleef vreemd genoeg heel stil bij de WECO die natuurlijk normaal altijd hun mannetje staan in het mentale spel  na de wedstrijd (achteraf werd duidelijk wat er aan de hand was)

Uiteindelijk was het die dekselse Greet Geerts die weer de hoogste score had binnengehaald voor wel te verstaan 2 commissies.

 

Ongemeend spannend was het en de top 3 deze werd slechts gescheiden door 2 punten maar zonder de captain Sacha  werd de jeugdcommissie de cupfighter deze dag de beker werd met een hoop gejuich ontvangen.

Waar na het heerlijke buffet van Slump genuttigd kon worden al met al weer een geslaagde dag.

 

1ste plaats Jeugd com 91 punten

2de plaats Baan + handicart 90 punten

3de plaats Bestuur 89 punten

(Terug naar boven)


Alle leden: Algemene ledenvergadering
   (29-10-2018)

Om alvast in de agenda te zetten:

 

Algemene ledenvergadering:

     Woensdag 21 november

     Inloop 19:00 uur, aanvang vergadering 19:30 uur.

 

 

(Terug naar boven)


Alle leden: In memorian Anton van Vilsteren
   (09-10-2018)

In memoriam Anton van Vilsteren.

Afgelopen dagen bereikte ons het droeve bericht dat op vrijdag 5 oktober 2018 is overleden Anton van Vilsteren op de leeftijd van 64 jaar. Anton was nog niet zo lang lid van Golfclub Emmeloord. Vanaf medio 2017 was hij een regelmatig deelnemer aan onze Herendagwedstrijden. Na enkele jaren geleden de boerderij te hebben verkocht, werd hij weer actief voor de P.U.M. voor projecten in ontwikkelingslanden. Helaas is hij op de laatste reis naar Bangladesh ziek geworden (malaria) en in coma geraakt. Na meer dan een maand in coma te hebben gelegen is hij bij terugkomst in Nederland in het ziekenhuis in Leeuwarden rustig ingeslapen.

Op de Herendag is voorafgaande aan de wedstrijd op gepaste wijze aandacht geschonken aan het leven en sterven van Anton. Namens alle aanwezige heren is een condoleance kaart verstuurd, waarin Corrie en haar gezin heel veel sterkte wordt gewenst voor de komende tijd.

(Terug naar boven)


Alle leden: Regeling met golfclub St. Nyk
   (03-10-2018)

Beste leden van golfclub Emmeloord,

 

Tijdens het opknappen van de baan mochten we gebruik maken van het aanbod van golfclub St. Nyk om gedurende de renovatie daar 18 holes te spelen tegen 9 holes tarief.

Velen van u hebben daar gebruik van gemaakt.

Omdat onze eigen baan inmiddels weer helemaal te bespelen is, hebben we in overleg met de manager van St. Nyk besloten de regeling eind deze week te beëindigen.

Mensen die al een boeking hebben gedaan, krijgen nog de korting.

 

Jack Matijsen, secretaris

(Terug naar boven)


Alle leden: Verslag clubkampioenschappen Match- en Strokeplay
   (01-10-2018)

Op zaterdag 29 september werden de clubkampioenschappen strokeplay gespeeld. Ondanks dat de fairways nog aan het herstellen zijn van het grote onderhoud had de weco toch de keuze gemaakt om gewoon op de grote baan te spelen. In tegenstelling tot de fairways lagen de greens er super bij. Voor de meeste was dit best even wennen, maar alle complimenten voor de greenkeepers.

De wedstrijd ging over 18 holes, de dames speelden van geel en hadden 7 deelneemsters. De heren speelden van wit en hadden 22 deelnemers. Dit is een mooie opkomst voor de clubkampioenschappen strokeplay.

Bij de dames nam Linda de Rijke vroeg de voorsprong, halverwege kwam Alinka Spijkers terug en nam op een gegeven moment zelf de leiding. Linda wist zich goed te herpakken en met een aantal mooie parren nam ze de leiding weer terug en stond deze niet meer af. Alinka werd tweede. De strijd om de 3de plaats ging tussen Anne-Marie van Fraeyehove, Jeanne van de Avoird, Carla Busbroek, Sacha Werkman en Adrie Wijgerde. Deze strijd werd gewonnen door Carla Busbroek. Adie Wijgerde haalde de 4 plaats en was ook winnaar van de beste Netto score. Ze wist 34 stableford te halen.

Bij de heren kon titelverdediger Vincent Rebel i.v.m. zijn werk helaas niet meedoen. De titel was dus vacant. Dat strokeplay een frustrerend spel kan zijn liet Ronald Spijkers zien hij begon op hole 1 al met een 8 en was eigenlijk meteen klaar. Ook Otto Schermers, Feiko Stevens en Jan van Dorsser maakten grote fouten over de eerst 3 holes en wisten dat ze niet meer voor het kampioenschap aan het strijden waren. Marcel Westerhof en Henk Zelhorst wisten goed te starten en maakte weinig tot geen fouten. Langzaam wist Marcel een voorsprong op Henk op te bouwen. Op hole 17 was zijn voorsprong zo groot dat de 10 die hij maakte op hole 18 geen invloed meer had op de einduitslag. Marcel is de terecht clubkampioen, Henk Zelhorst had na zijn overwinning in bij de senioren nu een mooie tweede plaats te pakken. De derde plaats ging toch enigszins verrassend naar Jan Willem van Veenendaal.

 

In het weekend van 8/9 september werden de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Helaas was de grote baan niet goed en fair te bespelen, dus koos de weco voor de Par 3 baan. De deelname was redelijk, er 16 heren, 8 dames en 2 jeugd spelers.

Bij de jeugd was het meteen de finale Arjen Dam won daar van Milan Hansma. Dit was een spannende strijd waar beide jongens zo nu en dan hun holes wonnen. Op Hole 17 was het toch Arjen die de hole won en met 2&1 clubkampioen werd.

Bij de dames was Alinka de grote favoriet. Ze kon deze rol ook waarmaken en won in de finale van Carla Busbroek. Carla had in de halve finale een mooie overwinning op Greet Geerts geboekt. Greet wist zich in de wedstrijd om de plaatsen ¾ goed te herpakken en won daarin van Anne-Marie van Fraeyehove.

Bij de heren was er in de ¼ finale al een verrassing. Jan van Dorsser won van Marcel Westerhof. Jan maakte het Ronald Spijkers in de ½ finale ook lastig, maar hij kon niet voor nog een verrassing zorgen en zou uiteindelijk 4de worden. In de andere ½ finale was het (good old) Henk Zelhorst die Vincent Rebel op hole 19 versloeg. Vincent werdt uiteindelijk 3de.

De finale ging dus tussen Henk en Ronald.  Henk begon meteen met een birdie. Op hoe 5 wist Ronald met een bidie gelijk te komen. De wedstrijd bleef op en neer gaan Maar beide spelers kwamen nooit meer dan 1 up. Op hole 15 maakte Ronald weer gelijk. Op hole 17 lagen beide op de green. Henk mocht eerst putten en miste net zijn put. Ronald miste ook maar net en kreeg de put van Henk. Henk moest nu een put van ±60 cm maken voor een ½. Hij miste en Ronald stond nu 1 up. Op 18 sloeg Ronald zijn mooiste bal van het toernooi. Deze lag 20 cm naast de hole. Henk sloeg zijn bal ook op de green, maar aangekomen bij de green zag Henk het nut er niet van in om Ronald te laten putten en feliciteerde Ronald meteen met zijn overwinning.

 

Voor de spelers en speelsters die de eerste ronde verloren was er nog een verliezersronde. Deze werd bij de dames gewonnen door Sacha Werkman en bij de heren door Barry Dam.

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Naar boven

Clubnieuws

17-11-2018

In memoriam Lucia van der Kallen

Lees meer...

16-11-2018

Overall winnaar business competitie

Lees meer...

07-11-2018

Prima Vriendendag 2018

Lees meer...

04-11-2018

Jeugd commissie wint Commissie Cup

Lees meer...

29-10-2018

Algemene ledenvergadering

Lees meer...

23-10-2018

Nieuwsbrief nr 20 is verschenen

Ga naar pagina...

Zoek in site:
Kalender:
« November 2018 »
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
 

Ogenblik a.u.b. ...