Nieuws

Alle leden: Rectificatie Golfresidentie
   (02-09-2017)

In de uitnodiging voor de lustrumviering van Golfresidentie Dronten is per abuis een fout emailadres vermeld. Het juiste adres is: lustrumgolfclub@golfresidentie.nl

(Terug naar boven)


Alle leden: Uitnodiging Golfresidentie Dronten
   (31-08-2017)

Uitnodiging:

De golfclub van de Golfresidentie Dronten viert dit jaar haar vierde

lustrum. Ter gelegenheid daarvan wordt eind september een aantal 

speciale wedstrijden georganiseerd. Een ervan is het Dronten Open.

Die wordt gehouden op zaterdag 30 september.

Bijzonder aan de lustrum editie is dat hij op twee banen wordt gespeeld. We
beginnen op de tweede lus van de Golfresidentie, stappen na zes holes over
op de baan van de Openbare Golfclub Dronten en na 9 holes daar te hebben
gespeeld wordt de tweede lus van de Golfresidentie vervolgd.

Niet-leden kunnen zich voor deelname aanmelden via het e-mailadres
met vermelding van naam, hcp, en
lidmaatschapsnummer van de NGF. De kosten bedragen € 32,50 voor niet-leden.
De opbrengst van de wedstrijd is bestemd voor een goed doel.

We hebben schitterende prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Volvo
dealer Jacob Schaap.

(Terug naar boven)


Alle leden: Zomeravond comp start op 31 aug om 18.00 uur!!!
   (30-08-2017)

I.v.m. de duisternis start de laatste Zomeravondcompetitie om 18.00 uur.

Inschrijven tot uiterlijk 17.45 uur.

(Terug naar boven)


Alle leden: GC Emmeloord wint Kom over de Brug cup
   (28-08-2017)

GC Emmeloord weer de sterkste in de Kom over de Brug cup.

 

Op zondag 27 augustus werd er weer gestreden voor de jaarlijkse Kom over de Brug cup. Deze team wedstrijd wordt gespeeld tussen 24 leden van GC Flevoland (Lelystad) en 24 leden van GC Emmeloord.

Voor Emmeloord kwamen dit jaar de volgende toppers in actie: Elina Pol, Jaqueline Tuiningga, Carla Busbroek, Linde de Rijke, Anne-Marie van Fraeijenhoven, Alinka Spijkers, Ria Schutte, Sacha Werkman, Greet Geerts, Kees de Munnik, Feiko Stevens, Hans Rusius, Ad Stuurop, Christiaan Roffel, Jan Willem van Veenendaal, Henk Zelhorst, Alex Fleer, Willy Schutte,  Ronald Spijkers, Max Brus, Vincent Rebel, Cor jutten, Jan Elders en Marcel Westerhof.

 

In de ochtend werd er eerst een 9 holes singel stableford wedstrijd gespeeld op GC Emmeloord. Zoals ook in de afgelopen jaren, wisten wij hier meteen ons thuisvoordeel te pakken. Met o.a. superscores van Alinka (22 pnt), Marcel (21 pnt) en Greet (21 pnt) kwamen we met de beste 20 scores uit op een totaal van 320 pnt. GC Flevoland bleef steken op 275 punten. Naast de scores was er natuurlijk ook een Neary, deze ging naar Rob Nijhof van GC Flevoland en de Longest Drive ging naar Alinka.

Na het nuttige van een zeer goed verzorgde lunch op GC Emmeloord was het tijd voor de verplaatsing over de brug.

 

Om 14.00 uur werd er afgeslagen op GC Flevoland voor een 18 holes greensome wedstrijd. De 12 koppels die gemaakt werden door Ronald waren een mooie mix. De topscore voor GC Emmeloord was voor het koppel Vincent en Cor. Zij hadden 42 punten en wisten de laatste 9 holes 3 onder  par te lopen. Hiermee wisten ze niet de wedstrijd te winnen. GC Flevoland wist met het koppel Irene en Frank maat liefst 44 punten te scoren. Zij wisten ook de Dubbel Longest te winnen. De Dubbel Neary ging naar Alex en Ronald. Zij wisten op de par 3 van 202 meter een birdie te maken. Het totaal van de beste 10 koppels voor GC Flevoland kwam op 364 en voor GC Emmeloord op 344.

 

Vol in de zon, die de hele dag nadrukkelijk aanwezig was, kon Ronald de prijsuitreiking doen. Na complimenten aan beide clubs voor de goede organisatie en de gezellige/sportieve strijd was het tijd voor het grote moment. GC Flevoland kwam op een totaal van 639 punten en GC Emmeloord pakte de winst met een totaal van 664 punten. Max mocht namens het winnende team de cup in ontvangst nemen.

 

Hierna was het tijd om aan tafel te gaan om te genieten van een zeer goed lopend buffet. Geheel in de sfeer van de hele dag zaten de deelnemers van beide clubs gezellig door elkaar heen en werden er mooie verhalen uitgewisseld.

De organisatoren kijken terug op een perfecte dag en maakte meteen de deal om deze succesformule volgend jaar een weer vervolg te geven.

(Terug naar boven)


Alle leden: Algemene ledenvergadering
   (23-08-2017)

Zet alvast in uw agenda: op donderdag 23 november, 20:00 uur, houdt de golfclub haar algemene ledenvergadering in het gebouw van de Rabobank.

(Terug naar boven)


Alle leden: In memoriam Joop Stengs
   (22-08-2017)

In memoriam Joop Stengs.

Zondag bereikte ons het droeve bericht dat Joop Stengs op zaterdag 19 augustus j.l. op 69 jarige leeftijd is overleden.

Joop kreeg drie maanden geleden te horen dat hij een niet-operabele tumor in zijn hoofd vlakbij de hersenstam had.

Hij heeft dus niet lang meer mogen leven na deze vreselijke boodschap. Joop was al jaren een actief deelnemer aan onze herendagwedstrijden.

Wij hebben hem leren kennen als een vrolijk, gezellig, sociaal en betrokken mens. Door zijn overlijden verliezen velen van ons een fijne (golf)vriend.

De Herendag heeft voor aanvang van de wedstrijd in een herdenkingsbijeenkomst aandacht geschonken aan het leven en sterven van Joop.

Er is gelegenheid de familie te condoleren a.s. donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in het Dorpshuis in Kraggenburg en voorafgaande aan de begrafenisplechtigheid, die gehouden wordt a.s. vrijdag om 11.00 uur in de RK kerk in Ens.

(Terug naar boven)


Alle leden: Succes Handicart trofee
   (22-08-2017)

Golfdag Stichting Handicart

 

Jeanne van der Avoird is 19 augustus winnaar  geworden van de jaarlijkse Handicart golfdag.

Hendrik Jan Brands werd tweede en Klaas Karte derde.

Gast Jeen Waalkens won na een enerverende strijd de Puttwedstrijd.

Jeanne en Hendrik Jan gaan naar de Regiowedstrijd Handicart om Golfclub Emmeloord te vertegenwoordigen.

De totale opbrengst van deze dag was € 1020,00.

Door de Stichting Handicart financieel te steunen kunnen veel (tijdelijk) minder valide golfers blijven golfen.

(Terug naar boven)


Alle leden: Polderbokaal dames naar GCE
   (16-08-2017)

Polderbokaal in Zeewolde.

Op dinsdag 1 augustus zijn we met 12 dames afgereisd naar Zeewolde waar we om de Polderbokaal zouden strijden. Deze had Emmeloord vorig jaar ook mee naar huis kunnen nemen. De wedstrijdvorm was four ball better ball, wat inhoudt dat je in koppels van 2 speelt en bij iedere hole de hoogste stabelfordscore van 1 van beiden invult op de scorekaart.

Het was om half 10 een drukte van belang in het clubhuis met teams uit Harderwijk, Dronten, Almeerder Hout, Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord en Zeewolde. Er was koffie met wat lekkers en om 11 uur gingen we van start.

 Het golfterrein is bijzonder uitgestrekt en bestaat uit 4 lussen en het is een parkbaan. Het was dus even zoeken en vragen voor we op de goede hole stonden voor de start. De wedstrijd zou gespeeld worden op de Pluut (een platbodem) en de Aak. We hadden prachtig weer en de temperatuur was prima. De baan lag er prachtig bij met mooie waterpartijen en behoorlijk wat bunkers. Het was een feestje om daar te spelen!

Rond een uur of 4 kwamen we binnen en was het wachten op de uitslag. We werden verwend met lekkere hapjes die het wachten een stuk aangenamer maakten.

Er werd begonnen met degene die als laatste geëindigd waren en bij nr. 3 aangekomen waren we nog steeds niet genoemd, dus dat ging goed. Uiteindelijk konden we de bokaal ook dit jaar weer mee(terug)nemen en hebben we gewonnen met 234 punten, een prima score dus.

(Terug naar boven)


Alle leden: Nieuwe rating PAR-3 baan
   (26-06-2017)

Als eerder aangekondigd heeft de NGF een nieuwe rating vastgesteld voor de PAR-3 baan. Het idee is dat de playing handicaps nu (meer) in lijn zijn met die op de grote baan. Deze rating zal ingaan op 1 juli a.s.

De nieuwe Playing Handicap tabellen zullen op het mededelingenbord in het clubhuis hangen, in het kastje bij hole 1 van de PAR-3 baan en te zien zijn op de website onder het menu <Speelinfo> <Playing Hcp tabellen>.

Globaal komt het erop neer dat heren 2 tot 3 slagen minder krijgen, dames 5 tot 8 slagen minder dan nu, afhankelijk van de exact handicap. Heren krijgen 1 tot 3 slagen minder dan de dames (over 18 holes). Een behoorlijke aanpassing dus! 

De NGF bericht ook nog dat ze deze nieuwe rating aan het eind van het jaar weer zullen evalueren.

Course en Slope rating zijn dus veranderd. Deze waarden zouden moeten worden aangepast op de scorekaarten. We blijven echter gewoon gebruik maken van de aanwezige kaarten. 

 

26 juni 2017, de Regel- en Handicapcommissie

 

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Naar boven

Clubnieuws

02-09-2017

Rectificatie Golfresidentie

Lees meer...

31-08-2017

Uitnodiging Golfresidentie Dronten

Lees meer...

30-08-2017

Zomeravond comp start op 31 aug om 18.00 uur!!!

Lees meer...

28-08-2017

GC Emmeloord wint Kom over de Brug cup

Lees meer...

23-08-2017

Algemene ledenvergadering

Lees meer...

22-08-2017

In memoriam Joop Stengs

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« September 2017 »
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
 

Ogenblik a.u.b. ...