Nieuws

Alle leden: Inschrijving matchplay knock out 2018 vanaf 12 januari
   (12-01-2018)

De inschrijving voor de matchplay knock-out 2018 staat per 12 januari open en sluit op 31 maart om 23.59 uur. Er kunnen maximaal 64 deelnemers met handicap 45 of lager  meedoen. De inschrijving loopt via MijnGCE.

Iedereen moet persoonlijk inschrijven!

Wedstrijd staat op 1 april vermeld.

Voor de regels: check het nieuws item reglement matchplay knock-out 2018

(Terug naar boven)


Alle leden: reglement matchplay knock-out 2018
   (12-01-2018)

Reglement Matchplay Knock-out 2018

Deelname
Deelname is mogelijk voor elk speelgerechtigd lid, van Golfclub Emmeloord. Er worden 18 holes singles matchplaywedstrijden gespeeld. Inschrijving is mogelijk via mijn GCE vanaf 2 januari tot en met 31 maart 2018, 23.59 uur. Er zijn maximaal 64 plaatsen. De deelname is gratis. De loting zal in de 1ste week van april plaatsvinden.

Iedereen moet persoonlijk inschrijven!!!!!!!!!

Plaatsing en loting.

De wedstrijd is voor zowel dames, heren en jeugd. Er wordt in 1 poule gespeeld. Er zal geen plaatsing voor aanvang van de loting plaatsvinden. Iedereen gaat in 1 pot en. De loting zal in de 1ste week van april plaatsvinden.

 

Handicapverrekening:
De speler met de hoogste playing handicap krijgt van zijn tegenstander een aantal slagen dat gelijk is aan het verschil tussen beide playing handicaps. Het maximum aantal slagen is echter 18.
De slagen op de moeilijkste holes zijn de holes met de laagste stroke-index. Moet u dus 4 slagen geven aan uw tegenstander, dan vallen deze op de holes met stroke-index 1, 2, 3 en 4.

Play-off

Indien de partij na 18 holes eindigt in een gelijke stand, moet de wedstrijd worden beslist door een ‘sudden death play off’. Op de extra holes, te starten bij hole 1, worden opnieuw de handicapslagen verrekend volgens de hierboven genoemde regel. 

Speltijden

In principe kunnen de afspraken gedurende de hele week gemaakt worden. We raden wel heel sterk af een Matchplay Knock Out wedstrijd te plannen tijdens een wedstrijd van de wedstrijdkalender of tijdens een wedstrijd van een van de commissies.

Afspraken maken

De persoon die bovenaan staat (gele vlak) op het speelschema, dient contact op te nemen met de tegenstander om de speeldatum en tijd vast te stellen. Beide partijen zijn echter verantwoordelijk voor het tijdig spelen van de wedstrijd. Door hun inschrijving voor de Matchplay Knock Out  verplichten de deelnemers zich te voldoen aan de eis om de wedstrijd binnen de voor de speelronde gestelde termijn vast te stellen en te spelen. De data voor de uiterste speelrondes staan hieronder vermeld
Mochten beide partijen binnen de gestelde periode niet tot een afspraak kunnen komen, dan neemt de wedstrijdcommissie de beslissing of de partij kan worden uitgesteld of dat beide partijen, dan wel een van de partijen, uitgesloten wordt van verdere deelneming aan de Matchplay Knock Out. Dit kan ofwel door loting geschieden ofwel door een beslissing van de wedstrijdcommissie na aanhoren van de argumenten van beide partijen.
Mocht door overmacht een partij niet binnen de gestelde termijn kunnen worden gespeeld, dan dienen de spelers zo snel mogelijk contact op te nemen met de wedstrijdleiding. Gebeurt dat niet dan worden beide partijen uitgesloten van de volgende ronde en heeft de volgende tegenstander een walkover

1ste ronde voor 15 mei.

2de ronde voor 15 juni .

3de ronde voor 15 juli.

4de ronde voor 15 augustus.

5de ronde voor 15 september.

Finale voor 15 oktober.

 

Succes namens de weco.

 

(Terug naar boven)


Alle leden: Competitie teams 2018 bekend
   (18-12-2017)

Nieuwe of gewijzigde pagina: /uploads/docs/NGF_Teams_2018_20dec.pdf

(Terug naar boven)


Alle leden: Uitnodiging voor de kerstborrel
   (13-12-2017)

Het bestuur van Golfclub Emmeloord nodigt u van harte uit voor de kerstborrel in het clubhuis op vrijdag 22 december van 17.00 tot 19.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen wij terugkijken op het jaar dat bijna achter ons ligt en elkaar alvast een gezond en sportief 2018 toewensen. Zoals ieder jaar zal het clubhuis er in kerstsfeer weer prachtig uitzien. Wij hopen u de 22ste te zien!!

(Terug naar boven)


Alle leden: Heimrich Roetman overleden
   (01-11-2017)

In memoriam  Heimrich Roetman.

Op donderdag 26 oktober jl. is overleden het gewaardeerd lid van onze golfclub Heimrich Roetman op de leeftijd van 68 jaar. Heimrich was een actieve golfer en hij was vaak op de golfbaan te vinden. Als hij aanwezig was, dan was dat voor iedereen duidelijk door de vrachtauto van Meubelmaker Roetman die dan pontificaal op de parkeerplaats stond. Velen van onze club kennen Heimrich als een zeer vriendelijk, belangstellend en humoristisch mens.

Hij was een actieve deelnemer aan wedstrijden en toernooien en ook daarna genoot hij van de gezelligheid met elkaar. Bewonderenswaardig hoe hij de afgelopen jaren met zijn ziekte wist om te gaan en de enorme wilskracht om tot het einde toe te blijven vechten.

Op de Herendag is afgelopen dinsdag, voorafgaande aan de wedstrijd, op gepaste wijze stilgestaan bij het leven en sterven van Heimrich. Wij zullen hem missen.

Ada en het gezin wensen wij heel veel sterkte voor de komende tijd.

De herendagcommissie

 

(Terug naar boven)


Alle leden: Golfen in het donker
   (30-10-2017)

Op zaterdag 28 oktober was er een lichtballenwedstrijd. Ronald Spijkers had een interessant parcours uitgezet over 12 holes, waarbij er 6 holes op de grote en 6 holes op de kleine baan werden gespeeld. Op de grote baan waren de holes ingekort tot zo'n 200 meter.

Hoewel Ronald bij de korte uitleg aan het begin zei dat de lichtballen in het langere gras ook makkelijk te vinden zouden zijn en dat het water “uit het spel” was gehaald, lukte het sommigen toch om hun bal kwijt te raken of in het water te slaan.

Verder werd er in een goede sfeer genoten van de bijzondere omstandigheden, waarbij goede en minder goede scores genoteerd konden worden.

Uiteindelijk waren er 5 personen met de laagste netto score (47): Jacqueline Tuinenga, Kees Koster, Piet vd Avoird, Thijs Werkman en Ronald Spijkers. Door loting werd bepaald dat Kees de winnaar was. De neary was voor Piet vd Avoird en de leary voor Ronald.

Al met al een geslaagde avond. Als u nog nooit hebt meegedaan: doe volgend jaar mee, het is een leuke ervaring!

(Terug naar boven)


Alle leden: Suzanne Diederen Nijenhuis wint matchplay knock-out
   (29-10-2017)

Het hele jaar is er gestreden voor de matchplay knock-out. Hieronder het verslag van de finalisten.

Finale Matchplay knock-out 2017

Maandag 16okt. speelden we de finale.

Het was een schitterende herfstdag en het feit dat ik tegen Greet mocht spelen maakte het feestje alleen maar groter.

We hebben misschien al wel honderd keer tegen en met elkaar gespeeld,maar nu was het voor de eeuwige roem.

We speelden beiden goed en na 9 holes was de stand gelijk.

Toen we naar hole 13 liepen stond ik 2 down en dacht,nog even en het is afgelopen.

Hierna kwam de ommekeer in de wedstrijd en won ik een paar holes achter elkaar.

Op hole 17 putte ik weer goed en werd het 2 up.

Het was een spannende finale met van beiden kanten goed spel,het geluk was iets meer aan mijn kant.

We vinden allebei veel plezier in het schitterende golfspel.

We zijn lid van GOLF 19 dat staat voor GOLF en GENIETEN.Zodoende maken we vele golfuitjes door het land en hopen

dat nog heel lang te doen!!

Clubgenoten,graag tot volgend jaar

Greet Geerts

Suus Nijenhuis

 

De verliezers finale werd gewonnen door Nils Jager, hij versloeg Lauran Hermus.

 

De inschrijving voor 2018 zal op 2 januari open gaan.

(Terug naar boven)


Alle leden: Geslaagde commissiedag
   (21-10-2017)

              

Commissiecup MMXVII (Romeins voor 2017)

 

Zoals reeds in het voorwoord door de wedstrijdleiding aangegeven een zomerse dag voor een wedstrijd in oktober!

Onder deze omstandigheden kon het niet anders dan een feestje worden nadat de teams samen waren gekomen en de eerst in leidende beschietingen over en weer waren geplaatst mochten we de baan in.

Na elkaar vrolijk de hand te hebben geschud werden de eerste ballen afgeslagen en bleken deze aardig de richting te vinden.

Bij het landen van de bal waren er wel de nodige verassingen want het bleek nog wel wat nat te zijn boven op de beruchte berg.

Na de eerste negen holes op de grote baan te hebben gespeeld werd er onder het genot van een drankje en een heerlijk versnapering van onze lieftallige clubhuiscommissie, weer wat beschietingen af gevuurd niet iedereen had natuurlijk in het begin zijn kruid willen verschieten.

De meeste hadden zelfs besloten de eerste 9holes een beetje op te offeren voor de 9holes op de ‘’kleine’’ baan (kan natuurlijk ook komen omdat er daar meer slagen werden mee gegeven dan normaal).

Na dat iedereen zichzelf weer in de benen had gehesen op naar de ‘’kleine’’ baan, iedereen weer vol goede moed en  met een andere flight indeling de baan in.

En dat werd me een vuurwerk niet te geloven de 1 bogey na de andere par vielen er in ook af en toe hoorden we een vogeltje tsjilpen(birdie).

Na dat de kruitdampen waren opgetrokken en iedereen weer goeds lach zijn plek had in genomen of even de emotie had moeten verwerken doormiddel van een drankje.

Mocht de wedstrijdleiding onder aanvoering van hun voorman Ronald S te S de prijs uitreiking doen, alles bleek toch weer goed uitgerekend te zijn want er was totaal geen discussies mogelijk.

1ste plaats MIX (dames-, kas- en herencommissie) 127 punten

2de plaats Jeugdcommissie 126 punten

3de plaats Wedstrijdcommissie 124 punten

 

Nadat de winnaars de luidkeels toe waren geapplaudisseerd, mochten we aanschuiven voor een heerlijk stamppot buffet.

Deze smaakte heerlijk zelf met deze zomerse tempraturen.

Het was weer een plezierige middag met een heerlijk gemêleerd gezelschap!   

 

(Terug naar boven)

Naar boven

Clubnieuws

12-01-2018

Inschrijving matchplay knock out 2018 vanaf 12 januari

Lees meer...

12-01-2018

reglement matchplay knock-out 2018

Lees meer...

18-12-2017

Competitie teams 2018 bekend

Ga naar pagina...

13-12-2017

Uitnodiging voor de kerstborrel

Lees meer...

11-11-2017

Nieuwsbrief nr 16 verschenen

Ga naar pagina...

01-11-2017

Heimrich Roetman overleden

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« Januari 2018 »
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
 

Ogenblik a.u.b. ...