Nieuws

Alle leden: Nieuwe rating PAR-3 baan
   (26-06-2017)

Als eerder aangekondigd heeft de NGF een nieuwe rating vastgesteld voor de PAR-3 baan. Het idee is dat de playing handicaps nu (meer) in lijn zijn met die op de grote baan. Deze rating zal ingaan op 1 juli a.s.

De nieuwe Playing Handicap tabellen zullen op het mededelingenbord in het clubhuis hangen, in het kastje bij hole 1 van de PAR-3 baan en te zien zijn op de website onder het menu <Speelinfo> <Playing Hcp tabellen>.

Globaal komt het erop neer dat heren 2 tot 3 slagen minder krijgen, dames 5 tot 8 slagen minder dan nu, afhankelijk van de exact handicap. Heren krijgen 1 tot 3 slagen minder dan de dames (over 18 holes). Een behoorlijke aanpassing dus! 

De NGF bericht ook nog dat ze deze nieuwe rating aan het eind van het jaar weer zullen evalueren.

Course en Slope rating zijn dus veranderd. Deze waarden zouden moeten worden aangepast op de scorekaarten. We blijven echter gewoon gebruik maken van de aanwezige kaarten. 

 

26 juni 2017, de Regel- en Handicapcommissie

 

(Terug naar boven)


Alle leden: Stichting Reanimatie en AED Noordoostpolder goede doel Avond 4 daagse
   (19-06-2017)

Op dinsdag 27, woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 juni zal de golfclub Emmeloord hun jaarlijkse avond 4 daagse spelen. Het goede doel van dit jaar is Stichting Reanimatie en AED Noordoostpolder.

Dagelijks wordt er om 17.15 uur gestart en kan je inschrijven tot 18.15 uur. Je hoeft niet alle 4 de wedstrijden mee te doen. Alle wedstrijden staan los van elkaar. Voor de deelnemers die wel alle 4 de wedstrijden spelen zal er een eindklassement worden opgemaakt.

Rond de wedstrijden zullen er nog put-, chip- en bunker wedstrijden zijn om extra geld op te halen voor het goede doel. De prijzen hiervoor worden ook dit jaar weer gesponsord door Dutch Premium Horses.

(Terug naar boven)


Alle leden: Alinka Spijkers en Vincent Rebel Clubkampioenen Matchplay
   (19-06-2017)

In het weekend van 17 en 18 juni werden de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Helaas was er (net zo als de afgelopen jaren) weer geen grote belangstelling voor deze wedstrijd. Bij de dames waren 7 deelneemsters en bij de heren 11 deelnemers.

 

Op zaterdag moesten de eersten al om 8.30 uur de baan in. Ondanks goede tegenstand van Alex Fleer was het Vincent Rebel die toch zijn wedstrijd won. Koos Obbema moest in gewonnen positie zijn wedstrijd opgeven tegen Marco van Toor en Max Brus wist net niet te winnen van Klaas Karte. De kwartfinales zagen er dus als volgt uit: Vincent vs Feiko Stevens, Ronald Spijkers vs Klaas, Marcel Westerhof vs Sandy Mc Pherson en Jan van Dorsser vs Marco van Toor. De nummers 1 t/m 4 (Vincent, Ronald, Marcel en Jan) maakten geen fouten en drongen door tot de halve finales. Hier nam Vincent het op tegen Jan van Dorsser. Ondanks de vele praatjes was Vincent toch net een maatje te groot voor Jan. Ronald maakte er een spannende wedstrijd van. Hij stond 3 up met nog 3 te gaan en dacht dat de pot al binnen was (nooit doen bij matchplay). Gelukkig voor hem maakte Marcel een 3 putt op hole 18 en wist hij toch te winnen. In de finale werd de slag geslagen op de eerste 4 holes. Ronald kon niet op tegen het geweld van Vincent en stond 4 down. Op hole 9 dacht Ronald terug te komen, maar Vincent sloeg zijn bal, na een drop (bal in water), van 50 meter 15 centimeter achter de vlag en maakte nog zijn par. Ronald baalde hier zo van dat hij zelf een 3 putt maakte en zelfs de hole verloor. Ronald wist zich te herpakken en kwam op hole 12 weer terug naar 3 down. Maar op hole 15 was het toch echt over en werd Vincent de terechte clubkampioen matchplay bij de heren. Marcel versloeg Jan op hole 16 voor een mooie derde plaats.

 

De dames mochten op zaterdag uitslapen. Om 13.30 uur zouden er 3 wedstrijden gespeeld moeten worden. Helaas was Anne-Marie van Fraeijenhove ziek. Zo ging Carla Busbroek automatisch door naar de halve finale. De wedstrijd tussen Sacha Werkman en Linda de Rijke was niet zo heel spannend in de uitslag, maar Linda moest er echt hard voor werken omdat Sacha heel goed stond te spelen. Greet Geerts won haar kwartfinale van Jetty Marinussen. Ook in deze wedstrijd was er geen onverwachte winnaar, maar Greet moest er echt voor werken. Alinka Spijkers had als eerste geplaatste een Bye voor de kwartfinale. Bij de dames stonden dus ook de nummers 1 t/m 4 geplaatst (Alinka, Linda, Greet en Carla) in de halve finale. Op zondagmorgen was Alinka meteen scherp, zij won haar wedstrijd tegen Carla. Linda en Greet moesten door tot hole 14. Hier wist Linda haar wedstrijd te winnen. In de finale kwam Alinka op de eerste hole voor, dit was maar van korte duur. Linda wist meteen de volgende 3 holes te winnen en kwam na 9 holes met 2 up door. Alinka bleef rustig en stond na hole 13 weer gelijk. Dit bleef zo tot hole 17. Alinka won deze hole en kon met een voorsprong de laatste hole beginnen. Beide dames sloegen goed af. Linda haar 2e slag was wat minder en moest risico nemen. Vanaf de rand boven sloeg ze haar bal links voor de green in het water. Alinka nam geen risico en lag netjes met 3 slagen op de green. Linda moest deze hole winnen en wist dat dat niet meer ging lukken. Alinka werd dus voor de 4de keer op rij clubkampioen matchplay bij de dames. Greet won haar wedstrijd van Carla om de derde en vierde plaats.

 

  

(Terug naar boven)


Alle leden: Per 6 juli Zomeravondcompetitie Shotgun start
   (16-06-2017)

I.v.m. de grote opkomst en de lange duur van een ronde bij de zomeravondcompetitie heeft de WECO i.o.m. het bestuur besloten om per 6 juli shotgun te starten.

Inschrijving is tussen 17.15 uur en uiterlijk 18.00 uur. Om 18.00 vertrekken we naar de holes en starten om 18.15 uur (ook als je tweede flight op de hole bent, dan meteen naar je starthole lopen). Inschrijven via mijn GCE blijft mogelijk en ook zeer wenselijk zodat de wedstrijdleiding al wat voorwerk kan doen.

Voor de niet deelnemers houdt dit in dat ze uiterlijk om 18.00 uur van de baan moeten zijn en dat de baan tot 21.00 geheel gesloten blijft.

De locale regels zoals niet terug lopen bij het niet slaan van een provisionele bal, geen punten meer kunnen halen is bal oppakken en Ready golf blijven van kracht.

(Terug naar boven)


Alle leden: Nieuwsbrief nr. 14
   (09-06-2017)

De nieuwsbrief nr. 14 vindt u bij "mijn GCE" onder het kopje "commissies" en "bestuur" of gebruik onderstaande link

Klik hier voor de nieuwsbrief

(Terug naar boven)


Alle leden: Notulen Algemene ledenvergadering
   (24-05-2017)

De notulen van de algemene ledenvergadering van 17 mei 2017 vindt u in "mijn GCE" onder <commissies>  <bestuur>

(Terug naar boven)


Alle leden: Nog meer kampioenen. Totaal 6 teams!!
   (08-05-2017)

Hier het laatste verslag van de NGF competitie 2017.

Extra dank aan Jan Hamersma die alle scores heeft bijgehouden en de verslagen heeft gemaakt. 

 

 

Donderdag is het 1e dames senioren team  kampioen geworden door met 31-5 te winnen, en gaan nu op 18 mei de halve finale spelen om het kampioenschap van Nederland.

Greet Geerts / Suzanne Diederen / Enny Naaktgeboren / Hilly van der Lende/ Albertje Koster / Marjan Rozeboom / Janny Hoekstra en Anja Duursema.

Van harte  gefeliciteerd dames met dit mooie resultaat.

We wensen jullie alle succes toe op 18 mei.

Ze spelen dan tegen Almeerderhout bij winst spelen ze op 19 mei de finale….

 

De op zondag spelende teams.

Het eerste dames team spelend op zondag heeft haar laatste wedstrijd met 6-12 verloren.

Ze eindigen netjes op de derde plek.

 

Het eerste herenteam heeft gewonnen met 16-2 en is kampioen geworden, en promoveert naar de 3e klasse.

Ronald Spijkers / Coen Wijnants / Otto Schermers / Vincent Rebel / Marcel Westerhof / Jan van Dorsser en John Franke.     Heren van harte gefeliciteerd.

 

Het tweede team heeft zijn laatste wedstrijd verloren met 6-12 en eindigt op de derde plek.

Bij winst was promotie naar de 4e klas bewerkstellig, maar helaas…

 

Het team 18 holes heeft zijn laatste wedstrijd gewonnen met 21-15 en zij eindigen op de derde plaats.

 

Samenvattend.

Een geweldig seizoen voor onze teams.

Spelend op de zondag 1 team kampioen.

Spelend op de donderdag 2 teams kampioen.

Spelend op de vrijdag 3 teams kampioen.

(Terug naar boven)


Alle leden: Meerdere NGF teams Kampioen.
   (01-05-2017)

Een topdag voor de op vrijdag spelende teams.

Van de 5 teams zijn er 3 kampioen geworden.

 

Heren 1 senioren 27 holes winnen met 12-6  en zijn kampioen geworden

Dit nieuwe team laat direct zien waar ze voor staan.

Janwillen van Veenendaal, Jan Papma, Henk Zelhorst, Sandy Mc Pherson, Feiko Stevens, Arend Netjes en Remmelt Pit Gefeliciteerd!

 

Heren senioren 1 18 holes was uitgespeeld en eindigen netjes op plek 3

 

Heren senioren 2 18 holes speelt 18-18  en eindigen netjes op de 2e plek.

Heren senioren 3 18 holes wint met  30-6 en zijn ook kampioen geworden.

Harold Hellinga, Jan Hamersma, Cees Koster, Ben de Jonge, Henk Mensink, Ad Stuurop, Esdra van Wageningen en Thijs Werkman

Gefeliciteerd!

 

Heren senioren 4 18 holes wint met 24-12 en ook zij zijn kampioen geworden.

Fred Stuurman, Fred Tijhaar, Julle Duursema, Wim Rozeboom, Hans Rusius, Jan den Boer en Jan Schonewille Gefeliciteerd! (Op de foto ontbreekt Jan den Boer)

 

Zowel team 3 als 4 speelde dit jaar voor het eerst 18 holes en dan direct kampioen worden fantastisch.

 

De uitslagen van de zondagsteams week 4.

Volgende week volgen de ontknopingen.

 

Dames 27 holes team 1 winnen met 18-0.

Heren  27 holes team 1 waren ontvangend team. Ze staan met 36 wedstrijdpunten voor op Ameland. Ameland kan bij 18-0 winst en een verlies van 0-18 voor het heren 1 team gelijk komen. De onderlinge wedstrijd is gewonnen door Emmeloord. Dit kan dus niet meer stuk!

 

Heren  27 holes team 2 verliest met 7-11 maar hebben nog kans om te promoveren. Nummer 1 en 2 promoveren naar de 4de klasse. Volgende week de strijd tegen st. Niek voor de tweede plaats.

 

Heren  18 holes heeft helaas verloren met 11-25..

 

 

Het 1ste  dames senioren team dat op de donderdag speelt was vrij i.v.m. koningsdag.

a.s donderdag kunnen zij geschiedenis schrijven, immers bij winst bereiken zij de halve

finale om het Nederlands kampioenschap. Zelfs bij een klein verlies is er niets aan de hand.

 

Het 2de dames senioren team is kampioen geworden (lees dit bij andere nieuws items)

(Terug naar boven)


Alle leden: Algemene ledenvergadering op 17 mei
   (27-04-2017)

Op 17 mei wordt weer een algemene ledenvergadering gehouden. Inloop vanaf 19:30 uu bij de Rabobank.

De stukken hiervoor komen onder het ledengedeelte (MijnGCE, <Bestuur>) te staan.

(Terug naar boven)


Alle leden: reglement matchplay knock-out 2017
   (29-12-2016)

Reglement Matchplay Knock-out 2017

Deelname
Deelname is mogelijk voor elk speelgerechtigd lid, van Golfclub Emmeloord. Er worden 18 holes singles matchplaywedstrijden gespeeld. Inschrijving is mogelijk via mijn GCE vanaf 2 januari tot en met 31 maart 2017, 23.59 uur. Er zijn maximaal 64 plaatsen. De deelname is gratis. De loting zal in de 1ste week van april plaatsvinden.

Iedereen moet persoonlijk inschrijven!!!!!!!!!

Plaatsing en loting.

De wedstrijd is voor zowel dames, heren en jeugd. Er wordt in 1 poule gespeeld. Er zal geen plaatsing voor aanvang van de loting plaatsvinden. Iedereen gaat in 1 pot en. De loting zal in de 1ste week van april plaatsvinden.

 

Handicapverrekening:
De speler met de hoogste playing handicap krijgt van zijn tegenstander een aantal slagen dat gelijk is aan het verschil tussen beide playing handicaps. Het maximum aantal slagen is echter 18.
De slagen op de moeilijkste holes zijn de holes met de laagste stroke-index. Moet u dus 4 slagen geven aan uw tegenstander, dan vallen deze op de holes met stroke-index 1, 2, 3 en 4.

Play-off

Indien de partij na 18 holes eindigt in een gelijke stand, moet de wedstrijd worden beslist door een ‘sudden death play off’. Op de extra holes, te starten bij hole 1, worden opnieuw de handicapslagen verrekend volgens de hierboven genoemde regel. 

Speltijden

In principe kunnen de afspraken gedurende de hele week gemaakt worden. We raden wel heel sterk af een Matchplay Knock Out wedstrijd te plannen tijdens een wedstrijd van de wedstrijdkalender of tijdens een wedstrijd van een van de commissies.

Afspraken maken

De persoon die bovenaan staat (gele vlak) op het speelschema, dient contact op te nemen met de tegenstander om de speeldatum en tijd vast te stellen. Beide partijen zijn echter verantwoordelijk voor het tijdig spelen van de wedstrijd. Door hun inschrijving voor de Matchplay Knock Out  verplichten de deelnemers zich te voldoen aan de eis om de wedstrijd binnen de voor de speelronde gestelde termijn vast te stellen en te spelen. De data voor de uiterste speelrondes staan hieronder vermeld
Mochten beide partijen binnen de gestelde periode niet tot een afspraak kunnen komen, dan neemt de wedstrijdcommissie de beslissing of de partij kan worden uitgesteld of dat beide partijen, dan wel een van de partijen, uitgesloten wordt van verdere deelneming aan de Matchplay Knock Out. Dit kan ofwel door loting geschieden ofwel door een beslissing van de wedstrijdcommissie na aanhoren van de argumenten van beide partijen.
Mocht door overmacht een partij niet binnen de gestelde termijn kunnen worden gespeeld, dan dienen de spelers zo snel mogelijk contact op te nemen met de wedstrijdleiding. Gebeurt dat niet dan worden beide partijen uitgesloten van de volgende ronde en heeft de volgende tegenstander een walkover

1ste ronde voor 15 mei.

2de ronde voor 15 juni .

3de ronde voor 15 juli.

4de ronde voor 15 augustus.

5de ronde voor 15 september.

Finale voor 15 oktober.

 

Succes namens de weco.

 

(Terug naar boven)

Naar boven

Clubnieuws

26-06-2017

Nieuwe rating PAR-3 baan

Lees meer...

19-06-2017

Stichting Reanimatie en AED Noordoostpolder goede doel Avond 4 daagse

Lees meer...

19-06-2017

Alinka Spijkers en Vincent Rebel Clubkampioenen Matchplay

Lees meer...

16-06-2017

Per 6 juli Zomeravondcompetitie Shotgun start

Lees meer...

09-06-2017

Nieuwsbrief nr. 14

Lees meer...

24-05-2017

Notulen Algemene ledenvergadering

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« Juli 2017 »
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
 

Ogenblik a.u.b. ...