Nieuws

Alle leden: In memoriam Joop Stengs
   (22-08-2017)

In memoriam Joop Stengs.

Zondag bereikte ons het droeve bericht dat Joop Stengs op zaterdag 19 augustus j.l. op 69 jarige leeftijd is overleden.

Joop kreeg drie maanden geleden te horen dat hij een niet-operabele tumor in zijn hoofd vlakbij de hersenstam had.

Hij heeft dus niet lang meer mogen leven na deze vreselijke boodschap. Joop was al jaren een actief deelnemer aan onze herendagwedstrijden.

Wij hebben hem leren kennen als een vrolijk, gezellig, sociaal en betrokken mens. Door zijn overlijden verliezen velen van ons een fijne (golf)vriend.

De Herendag heeft voor aanvang van de wedstrijd in een herdenkingsbijeenkomst aandacht geschonken aan het leven en sterven van Joop.

Er is gelegenheid de familie te condoleren a.s. donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in het Dorpshuis in Kraggenburg en voorafgaande aan de begrafenisplechtigheid, die gehouden wordt a.s. vrijdag om 11.00 uur in de RK kerk in Ens.

(Terug naar boven)


Alle leden: Succes Handicart trofee
   (22-08-2017)

Golfdag Stichting Handicart

 

Jeanne van der Avoird is 19 augustus winnaar  geworden van de jaarlijkse Handicart golfdag.

Hendrik Jan Brands werd tweede en Klaas Karte derde.

Gast Jeen Waalkens won na een enerverende strijd de Puttwedstrijd.

Jeanne en Hendrik Jan gaan naar de Regiowedstrijd Handicart om Golfclub Emmeloord te vertegenwoordigen.

De totale opbrengst van deze dag was € 1020,00.

Door de Stichting Handicart financieel te steunen kunnen veel (tijdelijk) minder valide golfers blijven golfen.

(Terug naar boven)


Alle leden: Polderbokaal dames naar GCE
   (16-08-2017)

Polderbokaal in Zeewolde.

Op dinsdag 1 augustus zijn we met 12 dames afgereisd naar Zeewolde waar we om de Polderbokaal zouden strijden. Deze had Emmeloord vorig jaar ook mee naar huis kunnen nemen. De wedstrijdvorm was four ball better ball, wat inhoudt dat je in koppels van 2 speelt en bij iedere hole de hoogste stabelfordscore van 1 van beiden invult op de scorekaart.

Het was om half 10 een drukte van belang in het clubhuis met teams uit Harderwijk, Dronten, Almeerder Hout, Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord en Zeewolde. Er was koffie met wat lekkers en om 11 uur gingen we van start.

 Het golfterrein is bijzonder uitgestrekt en bestaat uit 4 lussen en het is een parkbaan. Het was dus even zoeken en vragen voor we op de goede hole stonden voor de start. De wedstrijd zou gespeeld worden op de Pluut (een platbodem) en de Aak. We hadden prachtig weer en de temperatuur was prima. De baan lag er prachtig bij met mooie waterpartijen en behoorlijk wat bunkers. Het was een feestje om daar te spelen!

Rond een uur of 4 kwamen we binnen en was het wachten op de uitslag. We werden verwend met lekkere hapjes die het wachten een stuk aangenamer maakten.

Er werd begonnen met degene die als laatste geëindigd waren en bij nr. 3 aangekomen waren we nog steeds niet genoemd, dus dat ging goed. Uiteindelijk konden we de bokaal ook dit jaar weer mee(terug)nemen en hebben we gewonnen met 234 punten, een prima score dus.

(Terug naar boven)


Alle leden: Nieuwe rating PAR-3 baan
   (26-06-2017)

Als eerder aangekondigd heeft de NGF een nieuwe rating vastgesteld voor de PAR-3 baan. Het idee is dat de playing handicaps nu (meer) in lijn zijn met die op de grote baan. Deze rating zal ingaan op 1 juli a.s.

De nieuwe Playing Handicap tabellen zullen op het mededelingenbord in het clubhuis hangen, in het kastje bij hole 1 van de PAR-3 baan en te zien zijn op de website onder het menu <Speelinfo> <Playing Hcp tabellen>.

Globaal komt het erop neer dat heren 2 tot 3 slagen minder krijgen, dames 5 tot 8 slagen minder dan nu, afhankelijk van de exact handicap. Heren krijgen 1 tot 3 slagen minder dan de dames (over 18 holes). Een behoorlijke aanpassing dus! 

De NGF bericht ook nog dat ze deze nieuwe rating aan het eind van het jaar weer zullen evalueren.

Course en Slope rating zijn dus veranderd. Deze waarden zouden moeten worden aangepast op de scorekaarten. We blijven echter gewoon gebruik maken van de aanwezige kaarten. 

 

26 juni 2017, de Regel- en Handicapcommissie

 

(Terug naar boven)


Alle leden: Stichting Reanimatie en AED Noordoostpolder goede doel Avond 4 daagse
   (19-06-2017)

Op dinsdag 27, woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 juni zal de golfclub Emmeloord hun jaarlijkse avond 4 daagse spelen. Het goede doel van dit jaar is Stichting Reanimatie en AED Noordoostpolder.

Dagelijks wordt er om 17.15 uur gestart en kan je inschrijven tot 18.15 uur. Je hoeft niet alle 4 de wedstrijden mee te doen. Alle wedstrijden staan los van elkaar. Voor de deelnemers die wel alle 4 de wedstrijden spelen zal er een eindklassement worden opgemaakt.

Rond de wedstrijden zullen er nog put-, chip- en bunker wedstrijden zijn om extra geld op te halen voor het goede doel. De prijzen hiervoor worden ook dit jaar weer gesponsord door Dutch Premium Horses.

(Terug naar boven)


Alle leden: Alinka Spijkers en Vincent Rebel Clubkampioenen Matchplay
   (19-06-2017)

In het weekend van 17 en 18 juni werden de clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. Helaas was er (net zo als de afgelopen jaren) weer geen grote belangstelling voor deze wedstrijd. Bij de dames waren 7 deelneemsters en bij de heren 11 deelnemers.

 

Op zaterdag moesten de eersten al om 8.30 uur de baan in. Ondanks goede tegenstand van Alex Fleer was het Vincent Rebel die toch zijn wedstrijd won. Koos Obbema moest in gewonnen positie zijn wedstrijd opgeven tegen Marco van Toor en Max Brus wist net niet te winnen van Klaas Karte. De kwartfinales zagen er dus als volgt uit: Vincent vs Feiko Stevens, Ronald Spijkers vs Klaas, Marcel Westerhof vs Sandy Mc Pherson en Jan van Dorsser vs Marco van Toor. De nummers 1 t/m 4 (Vincent, Ronald, Marcel en Jan) maakten geen fouten en drongen door tot de halve finales. Hier nam Vincent het op tegen Jan van Dorsser. Ondanks de vele praatjes was Vincent toch net een maatje te groot voor Jan. Ronald maakte er een spannende wedstrijd van. Hij stond 3 up met nog 3 te gaan en dacht dat de pot al binnen was (nooit doen bij matchplay). Gelukkig voor hem maakte Marcel een 3 putt op hole 18 en wist hij toch te winnen. In de finale werd de slag geslagen op de eerste 4 holes. Ronald kon niet op tegen het geweld van Vincent en stond 4 down. Op hole 9 dacht Ronald terug te komen, maar Vincent sloeg zijn bal, na een drop (bal in water), van 50 meter 15 centimeter achter de vlag en maakte nog zijn par. Ronald baalde hier zo van dat hij zelf een 3 putt maakte en zelfs de hole verloor. Ronald wist zich te herpakken en kwam op hole 12 weer terug naar 3 down. Maar op hole 15 was het toch echt over en werd Vincent de terechte clubkampioen matchplay bij de heren. Marcel versloeg Jan op hole 16 voor een mooie derde plaats.

 

De dames mochten op zaterdag uitslapen. Om 13.30 uur zouden er 3 wedstrijden gespeeld moeten worden. Helaas was Anne-Marie van Fraeijenhove ziek. Zo ging Carla Busbroek automatisch door naar de halve finale. De wedstrijd tussen Sacha Werkman en Linda de Rijke was niet zo heel spannend in de uitslag, maar Linda moest er echt hard voor werken omdat Sacha heel goed stond te spelen. Greet Geerts won haar kwartfinale van Jetty Marinussen. Ook in deze wedstrijd was er geen onverwachte winnaar, maar Greet moest er echt voor werken. Alinka Spijkers had als eerste geplaatste een Bye voor de kwartfinale. Bij de dames stonden dus ook de nummers 1 t/m 4 geplaatst (Alinka, Linda, Greet en Carla) in de halve finale. Op zondagmorgen was Alinka meteen scherp, zij won haar wedstrijd tegen Carla. Linda en Greet moesten door tot hole 14. Hier wist Linda haar wedstrijd te winnen. In de finale kwam Alinka op de eerste hole voor, dit was maar van korte duur. Linda wist meteen de volgende 3 holes te winnen en kwam na 9 holes met 2 up door. Alinka bleef rustig en stond na hole 13 weer gelijk. Dit bleef zo tot hole 17. Alinka won deze hole en kon met een voorsprong de laatste hole beginnen. Beide dames sloegen goed af. Linda haar 2e slag was wat minder en moest risico nemen. Vanaf de rand boven sloeg ze haar bal links voor de green in het water. Alinka nam geen risico en lag netjes met 3 slagen op de green. Linda moest deze hole winnen en wist dat dat niet meer ging lukken. Alinka werd dus voor de 4de keer op rij clubkampioen matchplay bij de dames. Greet won haar wedstrijd van Carla om de derde en vierde plaats.

 

  

(Terug naar boven)


Alle leden: Per 6 juli Zomeravondcompetitie Shotgun start
   (16-06-2017)

I.v.m. de grote opkomst en de lange duur van een ronde bij de zomeravondcompetitie heeft de WECO i.o.m. het bestuur besloten om per 6 juli shotgun te starten.

Inschrijving is tussen 17.15 uur en uiterlijk 18.00 uur. Om 18.00 vertrekken we naar de holes en starten om 18.15 uur (ook als je tweede flight op de hole bent, dan meteen naar je starthole lopen). Inschrijven via mijn GCE blijft mogelijk en ook zeer wenselijk zodat de wedstrijdleiding al wat voorwerk kan doen.

Voor de niet deelnemers houdt dit in dat ze uiterlijk om 18.00 uur van de baan moeten zijn en dat de baan tot 21.00 geheel gesloten blijft.

De locale regels zoals niet terug lopen bij het niet slaan van een provisionele bal, geen punten meer kunnen halen is bal oppakken en Ready golf blijven van kracht.

(Terug naar boven)


Alle leden: Nieuwsbrief nr. 14
   (09-06-2017)

De nieuwsbrief nr. 14 vindt u bij "mijn GCE" onder het kopje "commissies" en "bestuur" of gebruik onderstaande link

Klik hier voor de nieuwsbrief

(Terug naar boven)


Alle leden: Notulen Algemene ledenvergadering
   (24-05-2017)

De notulen van de algemene ledenvergadering van 17 mei 2017 vindt u in "mijn GCE" onder <commissies>  <bestuur>

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - [Volgende >>]

Naar boven

Clubnieuws

22-08-2017

In memoriam Joop Stengs

Lees meer...

22-08-2017

Succes Handicart trofee

Lees meer...

18-08-2017

Nieuwsbrief nr 15 is verschenen

Ga naar pagina...

16-08-2017

Polderbokaal dames naar GCE

Lees meer...

26-06-2017

Nieuwe rating PAR-3 baan

Lees meer...

19-06-2017

Stichting Reanimatie en AED Noordoostpolder goede doel Avond 4 daagse

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« Augustus 2017 »
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
 

Ogenblik a.u.b. ...