Nieuws

Alle leden: Winter Weekend Competitie start op 8 oktober
   (25-09-2017)

Op 8 oktober start de WWC.

Net als de afgelopen jaren spelen we afwisselend op zaterdag en zondag en zal er tussen 11.30 uur en 13.00 uur gestart worden.

Inschrijven het liefst via mijn GCE. Wedstrijdleiding zal vanaf 11.15 uur tot 12.15 uur aanwezig zijn.

(Terug naar boven)


Alle leden: Linda de Rijke en Vincent Rebel clubkampioenen Strokeplay
   (25-09-2017)

Alle spelers en speelsters stonden om 8.45 uur klaar om naar de holes te vertrekken voor de eerste ronde. Echter moest de wedstrijdleiding het besluit nemen om wegens de mist de wedstrijd met een 1/2 uur uit te stellen. Om 9.15 uur werd dit nog eens een 1/2 uur verlengt. Na druk overleg moest om 9.45 uur het besluit genomen worden dat de clubkampioenschappen dit jaar helaas maar over 18 holes gespeeld gaan worden. De mist wilde maar niet wegtrekken.

Om 11.45 was het zich voldoende om te vertrekken naar de holes voor de eerste 9 holes. Bij de heren waren de de beste scores voor Ronald Spijkers 43 slagen, Vincent Rebel en John Franke 44 slagen. Bij de dames sloeg Linda de Rijke meteen een mooi gat. Met haar 43 slagen had ze 3 slagen voorsprong op Alinka Spijkers en 10 op Greet Geerts.

In de tweede 9 holes was Vincent meteen op stoom. Ronald en John maakte fouten en Vincent bleef geconcentreerd doorgaan. In een andere flight was Marcel Westerhof goed bezig. Met een ronde van 43 wist hij zich goed te herstellen van zijn 49 slagen in de eerste ronde. Hiermee kwam hij in het totaal uit op 92 en werd hiermee tweede. Ronald had er ook 92 maar de laatste 9 van Marcel waren beter. Beide konden geen druk bij Vincent neerleggen. Vincent maakte zijn eerste foutje pas op hole 17 en deed dit op hole 18 nog eens, maar hij had genoeg marge en werd met een totaal van 87 slagen clubkampioen Strokeplay 2017.

Bij de dames was er wel strijdt. Alinka had op hole 15 haar achterstand omgebogen naar een voorsprong. Op hole 16 en 17 verloor ze helaas 2x een bal in de rough. Linda ging hierdoor de laatste hole met 2 slagen voorsprong in. Beide dames hadden een goede drive en ook hun tweede slag was goed. Linda moest als eerste de bal slaan richting green. Deze was net te kort en eindigde links voor de green. Alinka sloeg haar bal 8 meter van de vlag. Linda chipte haar bal op 6 meter van de vlag. Alinka miste net haar putt, maar dat werd een zekere par. Linda had nu 2 putts voor haar kampioenschap. Haar eerste legde ze ruim binnen 1 meter van de vlag en maakte hierna haar putt en werd hiermee voor het tweede jaar op rij clubkampioen Strokeplay. Greet wist met een ronde van 53 de beste score van de middag neer te zetten en werd derde.

De gehele uitslag staat onder de meerronde module op mijn GCE.

Jan Felix en John Franke hadden nog prijs. Zij liepen met 78 slagen de beste netto ronde.

Vincent en Linda zijn hiermee geplaatst voor de Champioens Trophy. Dit is een wedstrijd waar de beste 32 clubkampioenen heren en de beste 32 clubkampioenen dames aan mee doen. Deze wedstrijd vindt plaats op 14 oktober op de Eindhovense GC. 

Gefeliciteerd en succes de 14de.

(Terug naar boven)


Alle leden: GC Emmeloord wint Kom over de Brug cup
   (28-08-2017)

GC Emmeloord weer de sterkste in de Kom over de Brug cup.

 

Op zondag 27 augustus werd er weer gestreden voor de jaarlijkse Kom over de Brug cup. Deze team wedstrijd wordt gespeeld tussen 24 leden van GC Flevoland (Lelystad) en 24 leden van GC Emmeloord.

Voor Emmeloord kwamen dit jaar de volgende toppers in actie: Elina Pol, Jaqueline Tuiningga, Carla Busbroek, Linde de Rijke, Anne-Marie van Fraeijenhoven, Alinka Spijkers, Ria Schutte, Sacha Werkman, Greet Geerts, Kees de Munnik, Feiko Stevens, Hans Rusius, Ad Stuurop, Christiaan Roffel, Jan Willem van Veenendaal, Henk Zelhorst, Alex Fleer, Willy Schutte,  Ronald Spijkers, Max Brus, Vincent Rebel, Cor jutten, Jan Elders en Marcel Westerhof.

 

In de ochtend werd er eerst een 9 holes singel stableford wedstrijd gespeeld op GC Emmeloord. Zoals ook in de afgelopen jaren, wisten wij hier meteen ons thuisvoordeel te pakken. Met o.a. superscores van Alinka (22 pnt), Marcel (21 pnt) en Greet (21 pnt) kwamen we met de beste 20 scores uit op een totaal van 320 pnt. GC Flevoland bleef steken op 275 punten. Naast de scores was er natuurlijk ook een Neary, deze ging naar Rob Nijhof van GC Flevoland en de Longest Drive ging naar Alinka.

Na het nuttige van een zeer goed verzorgde lunch op GC Emmeloord was het tijd voor de verplaatsing over de brug.

 

Om 14.00 uur werd er afgeslagen op GC Flevoland voor een 18 holes greensome wedstrijd. De 12 koppels die gemaakt werden door Ronald waren een mooie mix. De topscore voor GC Emmeloord was voor het koppel Vincent en Cor. Zij hadden 42 punten en wisten de laatste 9 holes 3 onder  par te lopen. Hiermee wisten ze niet de wedstrijd te winnen. GC Flevoland wist met het koppel Irene en Frank maat liefst 44 punten te scoren. Zij wisten ook de Dubbel Longest te winnen. De Dubbel Neary ging naar Alex en Ronald. Zij wisten op de par 3 van 202 meter een birdie te maken. Het totaal van de beste 10 koppels voor GC Flevoland kwam op 364 en voor GC Emmeloord op 344.

 

Vol in de zon, die de hele dag nadrukkelijk aanwezig was, kon Ronald de prijsuitreiking doen. Na complimenten aan beide clubs voor de goede organisatie en de gezellige/sportieve strijd was het tijd voor het grote moment. GC Flevoland kwam op een totaal van 639 punten en GC Emmeloord pakte de winst met een totaal van 664 punten. Max mocht namens het winnende team de cup in ontvangst nemen.

 

Hierna was het tijd om aan tafel te gaan om te genieten van een zeer goed lopend buffet. Geheel in de sfeer van de hele dag zaten de deelnemers van beide clubs gezellig door elkaar heen en werden er mooie verhalen uitgewisseld.

De organisatoren kijken terug op een perfecte dag en maakte meteen de deal om deze succesformule volgend jaar een weer vervolg te geven.

(Terug naar boven)


Alle leden: Algemene ledenvergadering
   (23-08-2017)

Zet alvast in uw agenda: op donderdag 23 november, 20:00 uur, houdt de golfclub haar algemene ledenvergadering in het gebouw van de Rabobank.

(Terug naar boven)


Alle leden: In memoriam Joop Stengs
   (22-08-2017)

In memoriam Joop Stengs.

Zondag bereikte ons het droeve bericht dat Joop Stengs op zaterdag 19 augustus j.l. op 69 jarige leeftijd is overleden.

Joop kreeg drie maanden geleden te horen dat hij een niet-operabele tumor in zijn hoofd vlakbij de hersenstam had.

Hij heeft dus niet lang meer mogen leven na deze vreselijke boodschap. Joop was al jaren een actief deelnemer aan onze herendagwedstrijden.

Wij hebben hem leren kennen als een vrolijk, gezellig, sociaal en betrokken mens. Door zijn overlijden verliezen velen van ons een fijne (golf)vriend.

De Herendag heeft voor aanvang van de wedstrijd in een herdenkingsbijeenkomst aandacht geschonken aan het leven en sterven van Joop.

Er is gelegenheid de familie te condoleren a.s. donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in het Dorpshuis in Kraggenburg en voorafgaande aan de begrafenisplechtigheid, die gehouden wordt a.s. vrijdag om 11.00 uur in de RK kerk in Ens.

(Terug naar boven)


Alle leden: Succes Handicart trofee
   (22-08-2017)

Golfdag Stichting Handicart

 

Jeanne van der Avoird is 19 augustus winnaar  geworden van de jaarlijkse Handicart golfdag.

Hendrik Jan Brands werd tweede en Klaas Karte derde.

Gast Jeen Waalkens won na een enerverende strijd de Puttwedstrijd.

Jeanne en Hendrik Jan gaan naar de Regiowedstrijd Handicart om Golfclub Emmeloord te vertegenwoordigen.

De totale opbrengst van deze dag was € 1020,00.

Door de Stichting Handicart financieel te steunen kunnen veel (tijdelijk) minder valide golfers blijven golfen.

(Terug naar boven)


Alle leden: Polderbokaal dames naar GCE
   (16-08-2017)

Polderbokaal in Zeewolde.

Op dinsdag 1 augustus zijn we met 12 dames afgereisd naar Zeewolde waar we om de Polderbokaal zouden strijden. Deze had Emmeloord vorig jaar ook mee naar huis kunnen nemen. De wedstrijdvorm was four ball better ball, wat inhoudt dat je in koppels van 2 speelt en bij iedere hole de hoogste stabelfordscore van 1 van beiden invult op de scorekaart.

Het was om half 10 een drukte van belang in het clubhuis met teams uit Harderwijk, Dronten, Almeerder Hout, Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord en Zeewolde. Er was koffie met wat lekkers en om 11 uur gingen we van start.

 Het golfterrein is bijzonder uitgestrekt en bestaat uit 4 lussen en het is een parkbaan. Het was dus even zoeken en vragen voor we op de goede hole stonden voor de start. De wedstrijd zou gespeeld worden op de Pluut (een platbodem) en de Aak. We hadden prachtig weer en de temperatuur was prima. De baan lag er prachtig bij met mooie waterpartijen en behoorlijk wat bunkers. Het was een feestje om daar te spelen!

Rond een uur of 4 kwamen we binnen en was het wachten op de uitslag. We werden verwend met lekkere hapjes die het wachten een stuk aangenamer maakten.

Er werd begonnen met degene die als laatste geëindigd waren en bij nr. 3 aangekomen waren we nog steeds niet genoemd, dus dat ging goed. Uiteindelijk konden we de bokaal ook dit jaar weer mee(terug)nemen en hebben we gewonnen met 234 punten, een prima score dus.

(Terug naar boven)

Naar boven

Clubnieuws

25-09-2017

Winter Weekend Competitie start op 8 oktober

Lees meer...

25-09-2017

Linda de Rijke en Vincent Rebel clubkampioenen Strokeplay

Lees meer...

28-08-2017

GC Emmeloord wint Kom over de Brug cup

Lees meer...

23-08-2017

Algemene ledenvergadering

Lees meer...

22-08-2017

In memoriam Joop Stengs

Lees meer...

22-08-2017

Succes Handicart trofee

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« Oktober 2017 »
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
 

Ogenblik a.u.b. ...