Nieuws

Alle leden: Uitnodiging voor de kerstborrel
   (13-12-2017)

Het bestuur van Golfclub Emmeloord nodigt u van harte uit voor de kerstborrel in het clubhuis op vrijdag 22 december van 17.00 tot 19.00 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen wij terugkijken op het jaar dat bijna achter ons ligt en elkaar alvast een gezond en sportief 2018 toewensen. Zoals ieder jaar zal het clubhuis er in kerstsfeer weer prachtig uitzien. Wij hopen u de 22ste te zien!!

(Terug naar boven)


Alle leden: Heimrich Roetman overleden
   (01-11-2017)

In memoriam  Heimrich Roetman.

Op donderdag 26 oktober jl. is overleden het gewaardeerd lid van onze golfclub Heimrich Roetman op de leeftijd van 68 jaar. Heimrich was een actieve golfer en hij was vaak op de golfbaan te vinden. Als hij aanwezig was, dan was dat voor iedereen duidelijk door de vrachtauto van Meubelmaker Roetman die dan pontificaal op de parkeerplaats stond. Velen van onze club kennen Heimrich als een zeer vriendelijk, belangstellend en humoristisch mens.

Hij was een actieve deelnemer aan wedstrijden en toernooien en ook daarna genoot hij van de gezelligheid met elkaar. Bewonderenswaardig hoe hij de afgelopen jaren met zijn ziekte wist om te gaan en de enorme wilskracht om tot het einde toe te blijven vechten.

Op de Herendag is afgelopen dinsdag, voorafgaande aan de wedstrijd, op gepaste wijze stilgestaan bij het leven en sterven van Heimrich. Wij zullen hem missen.

Ada en het gezin wensen wij heel veel sterkte voor de komende tijd.

De herendagcommissie

 

(Terug naar boven)


Alle leden: Golfen in het donker
   (30-10-2017)

Op zaterdag 28 oktober was er een lichtballenwedstrijd. Ronald Spijkers had een interessant parcours uitgezet over 12 holes, waarbij er 6 holes op de grote en 6 holes op de kleine baan werden gespeeld. Op de grote baan waren de holes ingekort tot zo'n 200 meter.

Hoewel Ronald bij de korte uitleg aan het begin zei dat de lichtballen in het langere gras ook makkelijk te vinden zouden zijn en dat het water “uit het spel” was gehaald, lukte het sommigen toch om hun bal kwijt te raken of in het water te slaan.

Verder werd er in een goede sfeer genoten van de bijzondere omstandigheden, waarbij goede en minder goede scores genoteerd konden worden.

Uiteindelijk waren er 5 personen met de laagste netto score (47): Jacqueline Tuinenga, Kees Koster, Piet vd Avoird, Thijs Werkman en Ronald Spijkers. Door loting werd bepaald dat Kees de winnaar was. De neary was voor Piet vd Avoird en de leary voor Ronald.

Al met al een geslaagde avond. Als u nog nooit hebt meegedaan: doe volgend jaar mee, het is een leuke ervaring!

(Terug naar boven)


Alle leden: Suzanne Diederen Nijenhuis wint matchplay knock-out
   (29-10-2017)

Het hele jaar is er gestreden voor de matchplay knock-out. Hieronder het verslag van de finalisten.

Finale Matchplay knock-out 2017

Maandag 16okt. speelden we de finale.

Het was een schitterende herfstdag en het feit dat ik tegen Greet mocht spelen maakte het feestje alleen maar groter.

We hebben misschien al wel honderd keer tegen en met elkaar gespeeld,maar nu was het voor de eeuwige roem.

We speelden beiden goed en na 9 holes was de stand gelijk.

Toen we naar hole 13 liepen stond ik 2 down en dacht,nog even en het is afgelopen.

Hierna kwam de ommekeer in de wedstrijd en won ik een paar holes achter elkaar.

Op hole 17 putte ik weer goed en werd het 2 up.

Het was een spannende finale met van beiden kanten goed spel,het geluk was iets meer aan mijn kant.

We vinden allebei veel plezier in het schitterende golfspel.

We zijn lid van GOLF 19 dat staat voor GOLF en GENIETEN.Zodoende maken we vele golfuitjes door het land en hopen

dat nog heel lang te doen!!

Clubgenoten,graag tot volgend jaar

Greet Geerts

Suus Nijenhuis

 

De verliezers finale werd gewonnen door Nils Jager, hij versloeg Lauran Hermus.

 

De inschrijving voor 2018 zal op 2 januari open gaan.

(Terug naar boven)


Alle leden: Geslaagde commissiedag
   (21-10-2017)

              

Commissiecup MMXVII (Romeins voor 2017)

 

Zoals reeds in het voorwoord door de wedstrijdleiding aangegeven een zomerse dag voor een wedstrijd in oktober!

Onder deze omstandigheden kon het niet anders dan een feestje worden nadat de teams samen waren gekomen en de eerst in leidende beschietingen over en weer waren geplaatst mochten we de baan in.

Na elkaar vrolijk de hand te hebben geschud werden de eerste ballen afgeslagen en bleken deze aardig de richting te vinden.

Bij het landen van de bal waren er wel de nodige verassingen want het bleek nog wel wat nat te zijn boven op de beruchte berg.

Na de eerste negen holes op de grote baan te hebben gespeeld werd er onder het genot van een drankje en een heerlijk versnapering van onze lieftallige clubhuiscommissie, weer wat beschietingen af gevuurd niet iedereen had natuurlijk in het begin zijn kruid willen verschieten.

De meeste hadden zelfs besloten de eerste 9holes een beetje op te offeren voor de 9holes op de ‘’kleine’’ baan (kan natuurlijk ook komen omdat er daar meer slagen werden mee gegeven dan normaal).

Na dat iedereen zichzelf weer in de benen had gehesen op naar de ‘’kleine’’ baan, iedereen weer vol goede moed en  met een andere flight indeling de baan in.

En dat werd me een vuurwerk niet te geloven de 1 bogey na de andere par vielen er in ook af en toe hoorden we een vogeltje tsjilpen(birdie).

Na dat de kruitdampen waren opgetrokken en iedereen weer goeds lach zijn plek had in genomen of even de emotie had moeten verwerken doormiddel van een drankje.

Mocht de wedstrijdleiding onder aanvoering van hun voorman Ronald S te S de prijs uitreiking doen, alles bleek toch weer goed uitgerekend te zijn want er was totaal geen discussies mogelijk.

1ste plaats MIX (dames-, kas- en herencommissie) 127 punten

2de plaats Jeugdcommissie 126 punten

3de plaats Wedstrijdcommissie 124 punten

 

Nadat de winnaars de luidkeels toe waren geapplaudisseerd, mochten we aanschuiven voor een heerlijk stamppot buffet.

Deze smaakte heerlijk zelf met deze zomerse tempraturen.

Het was weer een plezierige middag met een heerlijk gemêleerd gezelschap!   

 

(Terug naar boven)


Alle leden: Winter Weekend Competitie start op 8 oktober
   (25-09-2017)

Op 8 oktober start de WWC.

Net als de afgelopen jaren spelen we afwisselend op zaterdag en zondag en zal er tussen 11.30 uur en 13.00 uur gestart worden.

Inschrijven het liefst via mijn GCE. Wedstrijdleiding zal vanaf 11.15 uur tot 12.15 uur aanwezig zijn.

(Terug naar boven)


Alle leden: Linda de Rijke en Vincent Rebel clubkampioenen Strokeplay
   (25-09-2017)

Alle spelers en speelsters stonden om 8.45 uur klaar om naar de holes te vertrekken voor de eerste ronde. Echter moest de wedstrijdleiding het besluit nemen om wegens de mist de wedstrijd met een 1/2 uur uit te stellen. Om 9.15 uur werd dit nog eens een 1/2 uur verlengt. Na druk overleg moest om 9.45 uur het besluit genomen worden dat de clubkampioenschappen dit jaar helaas maar over 18 holes gespeeld gaan worden. De mist wilde maar niet wegtrekken.

Om 11.45 was het zich voldoende om te vertrekken naar de holes voor de eerste 9 holes. Bij de heren waren de de beste scores voor Ronald Spijkers 43 slagen, Vincent Rebel en John Franke 44 slagen. Bij de dames sloeg Linda de Rijke meteen een mooi gat. Met haar 43 slagen had ze 3 slagen voorsprong op Alinka Spijkers en 10 op Greet Geerts.

In de tweede 9 holes was Vincent meteen op stoom. Ronald en John maakte fouten en Vincent bleef geconcentreerd doorgaan. In een andere flight was Marcel Westerhof goed bezig. Met een ronde van 43 wist hij zich goed te herstellen van zijn 49 slagen in de eerste ronde. Hiermee kwam hij in het totaal uit op 92 en werd hiermee tweede. Ronald had er ook 92 maar de laatste 9 van Marcel waren beter. Beide konden geen druk bij Vincent neerleggen. Vincent maakte zijn eerste foutje pas op hole 17 en deed dit op hole 18 nog eens, maar hij had genoeg marge en werd met een totaal van 87 slagen clubkampioen Strokeplay 2017.

Bij de dames was er wel strijdt. Alinka had op hole 15 haar achterstand omgebogen naar een voorsprong. Op hole 16 en 17 verloor ze helaas 2x een bal in de rough. Linda ging hierdoor de laatste hole met 2 slagen voorsprong in. Beide dames hadden een goede drive en ook hun tweede slag was goed. Linda moest als eerste de bal slaan richting green. Deze was net te kort en eindigde links voor de green. Alinka sloeg haar bal 8 meter van de vlag. Linda chipte haar bal op 6 meter van de vlag. Alinka miste net haar putt, maar dat werd een zekere par. Linda had nu 2 putts voor haar kampioenschap. Haar eerste legde ze ruim binnen 1 meter van de vlag en maakte hierna haar putt en werd hiermee voor het tweede jaar op rij clubkampioen Strokeplay. Greet wist met een ronde van 53 de beste score van de middag neer te zetten en werd derde.

De gehele uitslag staat onder de meerronde module op mijn GCE.

Jan Felix en John Franke hadden nog prijs. Zij liepen met 78 slagen de beste netto ronde.

Vincent en Linda zijn hiermee geplaatst voor de Champioens Trophy. Dit is een wedstrijd waar de beste 32 clubkampioenen heren en de beste 32 clubkampioenen dames aan mee doen. Deze wedstrijd vindt plaats op 14 oktober op de Eindhovense GC. 

Gefeliciteerd en succes de 14de.

(Terug naar boven)

Naar boven

Clubnieuws

13-12-2017

Uitnodiging voor de kerstborrel

Lees meer...

11-11-2017

Nieuwsbrief nr 16 verschenen

Ga naar pagina...

01-11-2017

Heimrich Roetman overleden

Lees meer...

30-10-2017

Golfen in het donker

Lees meer...

29-10-2017

Suzanne Diederen Nijenhuis wint matchplay knock-out

Lees meer...

21-10-2017

Geslaagde commissiedag

Lees meer...

Zoek in site:
Kalender:
« December 2017 »
M D W D V Z Z
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Ogenblik a.u.b. ...